Η Ζεριν Κιαμηλ και ο Λατηφ Μεμετ παντρευτηκαν

Εορταστικό το Σάββατο για την ευρεία οικογένεια του «Παρατηρητή της Θράκης»

Ένα από τα καλύτερα εορταστικά βράδια Σαββάτου της ζωής μας, ήταν αυτό που μας πέρασε, αφού σύσσωμη η ευρεία οικογένεια του «Παρατηρητή της Θράκης»  είχε την χαρά και την τιμή να παραβρεθεί στον γάμο της Ζερίν Κιαμήλ και του Λατήφ Μεμέτ.
 

Της Ζερίν, της μοναχοκόρης τού, από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του «Παρατηρητή», διανομέα μας, της καρδιάς και της ψυχής της εφημερίδας μας, του Αλή Κιαμήλ. 

Την Παρασκευή «η νύχτα της χένας» 

Στον γάμο τηρήθηκαν όλα τα έθιμα που επιτάσσει η παράδοση του τόπου, και την Παρασκευή οι τυχεροί είχαν την τύχη να συμμετάσχουν στο παραδοσιακό έθιμο της «νύχτας της χένας», την απαραίτητη διαβατήρια προς τον γάμο τελετή, με την οποία η μουσουλμανική παράδοση, προετοιμάζει τα κορίτσια της για τη νυφική τους παστάδα.
 

Στην τελετή ,  η νύφη Ζερίν φόρεσε ένα από τα ωραιότερα παραδοσιακά ολοκέντητα νυφικά – μπίνταλι– και είχε καλυμμένο το πρόσωπό της με κόκκινο πέπλο, χόρεψε δε σε κύκλο για ώρα, μαζί με τις ανύπαντρες φίλες της που κρατούσαν κόκκινα αναμμένα κεριά.
 

Στη συνέχεια και αφού η Ζερίν κάθισε στη νυφική της καρέκλα, οι κοπέλες που είχαν ανακατέψει τη χένα με νερό της έβαψαν την παλάμη. Το πιο όμορφο από την τελετή ήταν τα τραγούδια του αποχωρισμού της νύφης Ζερίν από την οικογένειά της που τραγούδησαν τα κορίτσια και μοιάζουν πολύ στα αντίστοιχα  παραδοσιακά γαμήλια, στην ελληνική γλώσσα, άσματα  αποχωρισμού των κοριτσιών από την οικογένειά τους. 

Γάμος και χορός μέχρι αργά το βράδυ 

Η επόμενη ημέρα του Σαββάτου ήταν ημέρα γιορτής για τη γειτονιά του Κιρ Μαχαλά, όπου και το πατρογονικό της Ζερίν,  που συνεόρτασε τη «χαρά» της, τον γάμο της με τον Λατήφ, μεταβαλλόμενη σε ένα ατέλειωτο χοροστάσι.
 

Μαζί τους και εμείς, η ευρεία οικογένεια του «Παρατηρητή της Θράκης», με όλα τα πρόσωπα που ήταν μαζί μας από το ξεκίνημά μας, χάρη στην αγάπη που τρέφουν τωρινοί και παρελθόντες «Παρατηρητές» προς το πρόσωπο του Αλή και την έδειξαν στην πράξη  παρευρισκόμενοι,  το ίδιο με τους συγγενείς και τους γείτονες.
 

Παρά τη συνεχή βροχή έτσι  που η οικογένεια Κιαμήλ για ακόμα μία φορά αντιμετώπισε επιδέξια με τέντες, οι καλεσμένοι γεύτηκαν το παραδοσιακό απεριτίφ  με την κιμαδόσουπα και τον μαϊντανό και απόλαυσαν  με βουλιμία το σπυρωτό πιλάφι του γάμου, το αρωματισμένο με φρέσκο βούτυρο, το εξαιρετικά μαγειρεμένο κοκκινιστό μοσχάρι και τον σιμιγδαλένιο χαλβά μαζί με το άφθονο αριάνι που δεν εμπόδισε τις συνοδούς της νύφης- συγγενείς να χορεύουν μαζί της επί ώρες και μέχρι να έρθει ο γαμπρός Λατήφ που χόρεψε υπέροχα αγκαλιά με τη Ζερίν το καθιερωμένο γαμήλιο βαλς. 

Πρωταγωνίστρια η πανέμορφη στο λευκό νυφικό της Ζερίν 

Μία βραδιά γεμάτη χαρά για τον Αλή, την ακούραστη και πανταχού παρούσα σύζυγό του Ζεϊνέπ, τους γονείς του γαμπρού Σεμπαχετίν και Χαφιζέ, με διακριτή όμως πρωταγωνίστρια την πανέμορφη στο λευκό νυφικό της Ζερίν, που η χαρά αποτυπωνόταν στο πρόσωπό της το οποίο φωτίστηκε από ευτυχία με την έλευση του αγαπημένου της Λατήφ.
 

Ένας γάμος με όλα τα καλά του Θεού και, κυρίως, τον μεγάλο πλούτο της συγγενικής αγάπης που ήταν διαρκώς παρούσα, από την πρώτη στιγμή, στην αεικίνητη φροντίδα των δύο πρωτοανεψιών του Αλή, ο ένας εκ των οποίων ο αγαπημένος μας Ιμπραήμ, οι οποίοι μαζί με τις γοητευτικές  συζύγους τους στη συνοδεία της νύφης,  διεκπεραίωσαν  ευδόκιμα  όλα όσα ήταν αναγκαία  για  την άψογη υποδοχή και  δεξίωση των καλεσμένων.

Γιατί τελικά αν κάποιο είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό της παλιάς αυτής Κομοτηνέικης οικογένειας, των Κιαμήλ, αυτό είναι η εργατικότητα, η αγάπη για τα γράμματα και την προκοπή τη δική τους, και κατά συνέπεια όλων ημών των συμπολιτών τους.
 

Ζερίν και Λατήφ να ζήσετε ευτυχισμένοι και καλορίζικοι.
Αλή, Ζεϊνέπ, Σεμπαχετίν και Χαφιζέ να τους χαίρεστε. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.