Τα «πρωτακια» του Τμηματος Ελληνικης Φιλολογιας γνωρισαν το νεο σπιτι τους!

Τρεις πρωτοετείς φοιτητές μοιράζονται τις έως τώρα εμπειρίες τους από την Κομοτηνή και το ΔΠΘ

Τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μας, αυτά που ποτέ δε θα ξεχάσουμε και που πάντα θα νοσταλγούμε με ένα χαμόγελο κι έναν αναστεναγμό, δεν τα περάσαμε σε θρανία και σχολικές αίθουσες, αλλά σε έδρανα κι αμφιθέατρα.
 
Φυσικά για έναν πρωτοετή η νέα αρχή είναι πάντα δύσκολη. Η περίοδος προσαρμογής είναι λογικό και αναμενόμενο να τον αγχώνει, ιδίως αν για να σπουδάσει χρειάζεται να μετακομίσει μακριά από την πόλη του.
 
Για αυτό και λίγες μέρες πριν το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας καλωσόρισε τους νεοεισαχθέντες του, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους καθηγητές και την σχολή στην οποία, οι περισσότεροι τουλάχιστον, θα περάσουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Εκεί γνωρίσαμε τους κ.κ. Βασίλη Φωτιάδη, Βαγγέλη Τσιρογιάννη και Νίκη Αγγελακοπούλου που μοιράστηκαν με τον «ΠτΘ» τις έως τώρα εμπειρίες τους από το ΔΠΘ και την Κομοτηνή. 

Πρώτος εισακτέος για τη φετινή χρονιά ο Βασίλης Φωτιάδης 

«Αρχικά επέλεξα την Νομική Σχολή της Κομοτηνής, ωστόσο πέρασα στην Φιλολογία. Δεν έχω παράπονο, μου αρέσει αν και θα κάνω μία προσπάθεια για το 10%», είπε ο κ. Βασίλης Φωτιάδης από το Σουφλί.
 
Μιλώντας για την πόλη μας, συμπλήρωσε «η Κομοτηνή είναι τέλεια σαν φοιτητούπολη πρωί – βράδυ. Έχεις πολλές επιλογές, μπορείς να κάνεις τα πάντα! Το Πανεπιστήμιο, επίσης, πολύ ωραίο με απολαυστικά μαθήματα! Ξεκινήσαμε και σιγά σιγά μπαίνουμε κι εμείς στο πρόγραμμα. Όσο για το ΔΠΘ, το διάλεξα επειδή βρίσκεται κοντά στο Σουφλί και φυσικά δεν θέλω να “ζορίζω” οικονομικά τους γονείς μου». 

Η Κομοτηνή μέσα από τα μάτια του Βαγγέλη Τσιρογιάννη και της Νίκης Αγγελακοπούλου 

Το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας ήταν η πρώτη επιλογή για τον κ. Βαγγέλη Τσιρογιάννη με καταγωγή από τα Τρίκαλα, που εξήγησε «mέχρι στιγμής έχω παρακολουθήσει όλα τα μαθήματα, αλλά με παραξένεψε που πέρασα σε αυτήν την σχολή, δεν περίμενα να την πιάσω με τα μόρια που έγραψα. Ευελπιστώ ότι θα είναι ένα καλό τμήμα που θα προσφέρει επιλογές και ελπίζω κάποια στιγμή να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και κάποτε θα διοριστούμε. Όσο για την Κομοτηνή πιστεύω ότι είναι μία όμορφη πόλη με καλό κόσμο και πολλούς φοιτητές. Δεν έχω κανένα παράπονο!».

Εισήχθη στην Ελληνική Φιλολογία, αλλά ονειρεύεται να γίνει δημοσιογράφος, εκμυστηρεύθηκε με τη σειρά της η κ. Νίκη Αγγελακοπούλου «θεωρώ ότι το αντικείμενο του τμήματος είναι ενδιαφέρον και έχει πολλά να σου προσφέρει. Θέλω σίγουρα να κάνω ένα μεταπτυχιακό, γιατί σήμερα είναι δύσκολο να βρεις δουλειά χωρίς αυτό». Όσο για την πόλη, η ίδια μίλησε με τα καλύτερα λόγια, σημειώνοντας «η Κομοτηνή είναι μία ήσυχη και πολύ ενδιαφέρουσα πόλη και μου αρέσει που ζουν αρμονικά χριστιανοί και μουσουλμάνοι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.