Ενα θερμο καλωσορισμα επεφυλασσε το Τμημα Ελληνικης Φιλολογιας στους πρωτοετεις φοιτητες του

Η καθιερωμένη τελετή εμπλουτίστηκε με αγιασμό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής

Θερμό το καλωσόρισμα που επεφύλασσε το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας στους πρωτοετείς φοιτητές του. Κατά την διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Πανεπιστημιούπολη οι νεοεισαχθέντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την σχολή τους, την βιβλιοθήκη, την γραμματεία, αλλά και τον οδηγό σπουδών μέσα από μία πλήρη παρουσίαση με την μορφή powerpoint.
 

Η Επιτροπή Τελετής Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών αποτελούμενη από τους κκ Μαρία Τζιάτζη, Ασημάκη Φλιάτουρα, Γεώργιο Τσομή, Ειρήνη Κορρέ και Σπύρο Κιοσσέ φρόντισε να επιλύσει κάθε απορία, ενώ παράλληλα βράβευσε τον πρώτο εισαχθέντα, κ. Βασίλη Φωτιάδη για την επιτυχία του. Ακολούθησε Αγιασμός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, ο οποίος γνωρίσθηκε με τα νέα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, επισημαίνοντάς τους πως η τοπική εκκλησία θα βρίσκεται δίπλα τους σε κάθε περίπτωση. 

Μαρία Τζιάτζη «Δίνουμε πληροφορίες τόσο για το κομμάτι των σπουδών όσο και για την ζωή στην Κομοτηνή» 

Η τελετή υποδοχής πρωτοετών έχει πια καθιερωθεί στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, όπως σχολίασε η πρόεδρος, κ. Μαρία Τζιάτζη κρίνοντας πως είναι απαραίτητη προκειμένου οι νέοι σπουδαστές να γνωρίσουν καλύτερα το Πανεπιστήμιο, τις υποδομές του, το πρόγραμμα σπουδών και να εκφράσουν τις απορίες τους. «Μέσα από σχεδιαγράμματα δίνουμε πληροφορίες τόσο για το κομμάτι των σπουδών όσο και για την κοινωνική ζωή στην Κομοτηνή, όπως τις ομάδες και τους συλλόγους με τους οποίους μπορούν να συνεργαστούν. Αναφερθήκαμε και σε υπηρεσίες που ίσως φανούν χρήσιμες, όπως το πρόγραμμα Erasmus + και το γραφείο διασύνδεσης που πάντα έχει να τους προτείνει ευκαιρίες. Βέβαια πρόκειται να τους ενημερώσουμε και για την πρακτική άσκηση, η οποία είναι αμειβόμενη και τους προετοιμάζει ώστε αργότερα να ανοιχθούν σε άλλα επαγγέλματα, όχι μόνο να περιορισθούν στην μέση εκπαίδευση», εξήγησε μιλώντας για το περιεχόμενο της τελετής. 

Ζωή Γαβριηλίδου «Έχετε εισαχθεί σε ένα τμήμα με το πιο σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών από κάθε άλλο φιλολογικό τμήμα» 

Τον λόγο πήρε με την σειρά της η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, κ. Ζωή Γαβριηλίδου καλωσορίζοντας τους πρωτοετείς φοιτητές στην πιο «ανέμελη και καθοριστική» περίοδο της ζωής τους εκ μέρους των πρυτανικών αρχών. Αναφερόμενη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έκανε λόγο για πρόσφατη μελέτη που κατατάσσει το ίδρυμα στα 1.000 καλύτερα του κόσμου, μιας και είναι το μοναδικό που παρέχει δωρεάν μεταφορά και σίτιση στους φοιτητές του, ενώ, επίσης, διαθέτει υποστηρικτικές δομές που μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. «Έχετε εισαχθεί σε ένα τμήμα με το πιο σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών από κάθε άλλο φιλολογικό τμήμα σε όλη την Ελλάδα που σας δίνει τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης, παιδαγωγική επάρκεια, ευκαιρίες βιωματικής άσκησης και συμμετοχή σε συνέδρια υψηλού κύρους. Φροντίστε να επωφεληθείτε», συμβούλευσε τονίζοντας ότι το ΔΠΘ νοιάζεται έμπρακτα για την επαγγελματική αποκατάστασή τους. 

Πηνελόπη Καμπάκη – Βουγιουκλή «Θα αποκτήσετε χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ανταπεξέλθετε στις επιστημονικές και επαγγελματικές προκλήσεις» 

 «Εδώ θα αποκτήσετε χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ανταπεξέλθετε στις επιστημονικές και επαγγελματικές προκλήσεις. Εμείς θα είμαστε περήφανοι και για αυτό, στο τέλος, όμως θα είμαστε ακόμα πιο περήφανοι για κάτι ακόμα που δεν φαίνεται, δεν μπορεί να μετρηθεί, ούτε να αξιολογηθεί. Αυτό που λέμε “Παιδεία”», σημείωσε η κ. Πηνελόπη Καμπάκη – Βουγιουκλή, Κοσμητόρισσα Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών στον σύντομο χαιρετισμό της που κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού με ένα «γλωσσικό παιχνίδι». 

Η παρουσίαση του Φοιτητικού Συλλόγου από τον Αντώνη Διαμαντάκη 

Ως πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών ΤΕΦ, τον λόγο πήρε με την σειρά του ο κ. Αντώνης Διαμαντάκης. Ο ίδιος πληροφόρησε τους πρωτοετείς φοιτητές για την ίδρυση, την υπόσταση και τους σκοπούς του, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «στοχεύουμε στην βελτίωση των όρων και την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών. Επιδιώκουμε, λοιπόν, να συσπειρώσουμε και να ενεργοποιήσουμε τους φοιτητές προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, είτε στο πλαίσιο του Τμήματος είτε της Παιδείας γενικότερα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.