Η Κομοτηνη συμμετεχει στο 5ο Διεθνες Walk For Freedom

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Ο Δήμος Κομοτηνής και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, θα συμμετέχουν στο 5 ο Διεθνές Walk For Freedom, που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην πόλη της Κομοτηνής, με σκοπό να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για το φαινόμενο της σύγχρονης δουλείας.
 
Βασικός παγκόσμιος διοργανωτής της δράσης είναι η διεθνή οργάνωση A21, που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking) από το 2008 , και στόχος της είναι να ρίξει φως σε μια εγκληματική βιομηχανία που κρατάει παγιδευμένους στη σύγχρονη δουλεία 27 εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο. Επίσης, μέσω του Walk For Freedom προωθείται η Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, υποστηρίζεται η διάσωση και αποκατάσταση των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, καθώς και ενισχύεται η πρόληψη ώστε να μην υπάρχουν νέα θύματα.
 
Το 2017 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 400 πορείες σε 50 διαφορετικές χώρες με χιλιάδες συμμετέχοντες συνολικά, ενώ πάνω από 60 εκατομμύρια άτομα ενημερώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 
Φέτος, από την Ελλάδα θα συμμετέχουν η Αθήνα, ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, η Δράμα, η Λάρισα και η Κομοτηνή! 

Σχετικά με τη διοργάνωση της Κομοτηνής 

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην πορεία της Κομοτηνής το Σάββατο 20 Οκτωβρίου θα συναντηθούν στα γραφεία του Europe Direct (Τσανακλή 15 – απέναντι από το καφέ Βαρόσι) στις 5 μ.μ. Από εκεί, θα ξεκινήσουν στις 17:30 και θα περπατήσουν σε μία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλο, προς την Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.
 
Σύμφωνα με τις οδηγίες των διοργανωτών, οι συμμετέχοντες μπορούν να φορούν το μπλουζάκι της Α21 ή εναλλακτικά ένα απλό μαύρο μπλουζάκι. Το κόστος για το μπλουζάκι της Α21 είναι 5 ευρώ. Η πληρωμή και παραλαβή θα γίνει στο σημείο συνάντησης την ημέρα της δράσης. Είναι προτιμότερο να αποφύγετε να κουβαλάτε σακίδιο πλάτης, έτσι ώστε οι περαστικοί να μπορούν να δουν το μπλουζάκι της Α21. Σε περίπτωση που έχει κρύο, κατά προτίμηση φορέστε μαύρη μακρυμάνικη μπλούζα μέσα από το μπλουζάκι της Α21.
 
Το δρώμενο δεν αποτελεί διαμαρτυρία, αλλά μια σιωπηλή πορεία όπου οι συμμετέχοντες προχωρούν σε μία σειρά εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που είναι παγιδευμένοι στη σκλαβιά σήμερα.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής, το Europe Direct Κομοτηνής και η Α21 σας προσκαλούν να πάρετε μέρος, ώστε να περαστεί το ηχηρό μήνυμα πως οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι προς πώληση!
 
Info
Για ερωτήσεις σχετικά με το Walk for Freedom στην Κομοτηνή, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected] και στο [email protected].

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.