Νεοι πλειστηριασμοι τον Οκτωβριο για τα ακινητα της ΕΝΚΛΩ

Αναμονή για τη συμμετοχή του fund Aiglon, που φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το σύνολο των εγκαταστάσεων

Ξεκινούν εντός του Οκτωβρίου οι πλειστηριασμοί για τις ενιαίες μονάδες και τα ακίνητα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, με την ελπίδα πως το fund Aiglon που φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον παλιότερα, θα συμμετάσχει σε αυτές ώστε να επαναλειτουργήσουν.
 
Οι πλειστηριασμοί αυτοί αποτελούν ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια επαναλειτουργίας των εργοστασίων, τα οποία ουσιαστικά δεν λειτουργούν από το 2010, και παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία τους παραμένουν κλειστά.
 
Τελευταίος ενδιαφερόμενος φέρεται να είναι το fund Aiglon, το οποίο όμως φαίνεται να ενδιαφέρεται να αποκτήσει ενιαίες μονάδες, δηλαδή κτήριο μαζί με μηχανήματα, ώστε, αφότου προηγηθούν οι απαιτούμενες εργασίες ανακαίνισης, να ξεκινήσει η επαναλειτουργία, όπως προβλέπει το business plan.
 
Και ενώ δεν υπήρξε ενδιαφέρον σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου, η προσπάθεια φαίνεται να συνεχίζεται, με τις μονάδες να γίνεται δημοπρασία εντός του Οκτωβρίου, με τις μονάδες να εκποιούνται, ως ενιαίο σύνολο.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr, εκποιούνται:
 
-τα κλωστήρια Μαρώνειας, με τιμή εκκίνησης 4 εκατ. ευρώ για το μηχανολογικό εξοπλισμό και 5.283.000 ευρώ για το κτήριο επιφάνειας 18.978 τ.μ. που βρίσκεται σε οικόπεδο 46,8 στρεμμάτων.
 
– τα κλωστήρια Ροδόπης, με τιμή εκκίνησης για τον εξοπλισμό τα 2.180.000 ευρώ και 4.495.000 ευρώ για το κτήριο επιφάνειας 16.493 τ.μ. που είναι σε οικόπεδο 37,9 στρεμμάτων. Τα κλωστήρια Ροδόπης και Μαρώνειας βρίσκονται στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.
 
– τα κλωστήρια Στενημάχου στη Νάουσα που αποτελούνται από τρία εργοστάσια. Ως τιμή εκκίνησης για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, κατά πληροφορίες του Capital.gr, έχουν τεθεί τα 5.102.000 ευρώ. Για τα κτήρια επιφάνειας 43.915 τ.μ. που βρίσκονται σε οικόπεδο 123 στρεμμάτων, το τίμημα έχει οριστεί σε 7.184.000 ευρώ.
 
Η λίστα των πλειστηριασμών της ΕΝΚΛΩ περιλαμβάνει τον μηχανολογικό εξοπλισμό του κλωστηρίου στο Λουτροχώρι Πέλλας με τιμή εκκίνησης το ποσό των 832.000 ευρώ,  μονάδα  στο Λουτροχώρι Πέλλας με τιμή ύψους 2.085.000 ευρώ, αλλά και αγροτεμάχια στην Αλεξανδρούπολη.
 
Να υπενθυμίσουμε πως πληροφορίες θέλουν την ΕΝΚΛΩ να οφείλει στους εργαζόμενους 35 εκατ. ευρώ, στον ΟΑΕΔ 8,5 εκατ. ευρώ, στον ΕΦΚΑ 50 εκατ. ευρώ, στο Δημόσιο 70 εκατ. ευρώ και στις τράπεζες 230 εκατ. ευρώ.
 
Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ στην περιοχή μας παρακολουθούν τις εξελίξεις, διατηρώντας την ελπίδα πως θα επαναλειτουργήσει η επιχείρηση, μετά από πολλά χρόνια αμέλειας και απαξίωσης τόσο των κτιρίων, όσο και του μηχανολογικού εξοπλισμού της εταιρείας. Παραμένουν σε αναμονή, και ελπίζουν πως θα υπάρξει τελικά λύση στην οδύσσεια 8 και πλέον ετών.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.