Αναπλαση στο «Δενδρακι» θελει να ενταξει στο Leader ο Δημος Μαρωνειας Σαπων

Πρόταση ώστε να γίνει ξανά ο χώρος δασικής αναψυχής θα καταθέσει ο Δήμος

Να ξαναγίνει ο λόφος στο Δενδράκι ξανά χώρος δασικής αναψυχής, όπως υπήρξε για χρόνια για τους κατοίκους των Σαπών, θέλει ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών, προωθώντας την ένταξή του έργου, ενδεικτικού προϋπολογισμού 136.400, στο Leader-ΠΑΑ 2014-2020.
 
Όπως είναι γνωστό, στο χώρο «Δεντράκι» υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι, ένα δημοτικό αναψυκτήριο καθώς και ένα δημοτικό ξενοδοχείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάλυμα.
 
Στην περιοχή αυτή έχει δημιουργηθεί κατά το παρελθόν από την δασική υπηρεσία χώρος δασικής αναψυχής με την τοποθέτηση τραπεζόπαγκων, δημιουργία υπαίθριων ψησταριών, βρυσών με πόσιμο νερό, πέτρινα τοιχία, πινακίδες ενημέρωσης.
 
Όμως πολλά από αυτά καταστράφηκαν με τα χρόνια, και δεν αντικαταστάθηκαν, με αποτέλεσμα ο χώρος να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, στην οποία έχουμε αναφερθεί και εμείς παλιότερα στην εφημερίδα μας, και να χρίζει άμεσης ανανέωσης
 
Για αυτό και το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας Σαπών ενέκρινε πρόσφατα την ένταξη πρότασης στο Leader, που περιλαμβάνει μια σειρά από έργα για την ανάπλαση και αναβάθμιση του χώρου αναψυχής.
 
Σε αυτά περιλαμβάνονται η δημιουργία περίφραξης με πεζούλι από αργολιθοδομή στη βάση και ξύλινο πλέγμα πάνω στην βάση, σε όλο το μήκος της περίφραξης, αλλά και καθαρισμός και λιθόστρωση των υπαρχόντων μονοπατιών, τα οποία διασχίζουν όλη την έκταση της υπό μελέτη περιοχής.
 
Επίσης προβλέπεται η αλλαγή κατεστραμμένων ξύλινων παγκάκια και τοποθέτηση νέων ξύλινων καθιστικών σε γεωμετρικές και νατουραλιστικές γραμμές από ξύλο, αλλά και εγκατάσταση σημείων σκίασης με πέργκολα, ξύλινες πινακίδες ενημέρωσης και δημιουργία χώρου αθλοπαιδιών με την φύτευση χλοοτάπητα
 
Άλλωστε εντός του χώρου αναψυχής υπάρχει αναψυκτήριο και μπορεί να δημιουργηθεί τμήμα κέντρου πληροφόρησης για την ενημέρωση των επισκεπτών. 
 
Συγκεκριμένα οι προτεινόμενες παρεμβάσεις κατά προτεινόμενη σειρά εκτέλεσης
είναι οι εξής:
– Kαθαρισμός έκτασης, γενική διαμόρφωση επιφανείας
– Τοποθέτηση είκοσι καλαθιών απορριμμάτων
– Τοποθέτηση δέκα παγκακιών.
– Τοποθέτηση τεσσάρων κιοσκιών
– Καθαίρεση πλινθοδομής από την περίφραξη
– Δημιουργία αργολιθοδομής για περίφραξη
– Τοποθέτηση ξύλινης Περίφραξης
– Κατασκευή ξύλινης περίφραξης επί της αργολιθοδομής
– Τοποθέτηση 2 ξύλινων εισόδων με σκεπή
– Πλακόστρωση των υπαρχόντων σκαλοπατιών
– Τοποθέτηση ξύλινης περίφραξης σε όλο το μήκος των μονοπατιών και σκαλοπατιών
– Κατασκευή δύο πέτρινων βρυσών
– Κατασκευή μια πέτρινης ψησταριάς 2 θέσεων
– Διαμόρφωση χώρου αθλοπαιδιών με φύτευση χλοοτάπητα
– Προμήθεια διακοσίων λαμπτήρων για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.