Η Λευκη Νυχτα «φωτισε» την αγορα της Κομοτηνης

Δείτε τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης μέσα από τον φακό του "ΠτΘ"

Η πιο επιτυχημένη διοργάνωση των μέχρι τώρα ετών υλοποίησης του θεσμού της «Λευκής Νύχτας» στην Κομοτηνής ήταν η φετινή 4η που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου.

Ο επαγγελματικός κόσμος της περιοχής, ένωσε τις δυνάμεις του και κατάφερε να φέρεις εις πέρας μία άρτια από κάθε άποψη διοργάνωση, με απτά τουλάχιστον από τα πρώτα σχόλια των επαγγελματιών αποτελέσματα που μεταφράζονται και σε τζίρο για τα καταστήματα της πόλης.

Βεβαίως επίσημα στοιχεία, όπως άλλωστε επεσήμανε και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου μιλώντας στον «ΠτΘ» δεν υπάρχουν ακόμα ως προς τα καταστήματα της πόλης, ωστόσο οι εικόνες των γεμάτων καταστημάτων αλλά και τα σχόλια των εμπόρων από μόνα τους, δείχνουν πως η φετινή Λευκή Νύχτα συνοδεύτηκε και με κατανάλωση.

Κατανάλωση η οποία σύμφωνα με την κ. Κωνσταντινίδου προήλθε κυρίως από επισκέπτες από τις γειτονικές Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία της τροχαίας, κυμαίνονται στις 15.000 από νωρίς το απόγευμα έως και αργά το βράδυ.

Αργά το βράδυ καθώς το «κύμα» των επισκεπτών παρέμεινε στην πόλη μας και μετά το κλείσιμο των καταστημάτων επισκεπτόμενοι τα καταστήματα εστίασης και ζυθεστίασης, που επίσης γέμισαν από κόσμο.

Συγκεκριμένα και πάλι βάσει των όσων κατέθεσε στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm»η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τροχαίας, η Κομοτηνή έγινε πόλος έλξης 15.000 κόσμου, γεγονός αδιαπραγμάτευτα εντυπωσιακό για μία πόλη που όπως πολλάκις έχει κατατεθεί και στον δημόσιο διάλογο αδυνατεί να προσελκύσει, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό, κόσμο από τις γειτονικές πόλεις και να τους «κρατήσει».

«Ο τζίρος της Λευκής Νύχτας ανήκει αποκλειστικά σε αυτή και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και προέρχεται στο μεγαλύτερο κομμάτι του από επισκέπτες των γειτονικών πόλεων, που ήρθαν αποκλειστικά για την αγορά και κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα έρχονταν» ανέφερε η κ. Κωνσταντινίδου χαρακτηριστικά δίνοντας και την ταυτότητα του αγοραστικού κοινού της συγκεκριμένης ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση η φετινή 4η διοργάνωση ήταν από όλες τις απόψεις η πιο επιτυχημένη της έως τώρα πορείας του θεσμού, δίχως παρατράγουδα και κακές εκπλήξεις, που όμως θέτει πολύ υψηλότερα τον πήχη για τις διοργανώσεις που αναμένεται να ακολουθήσουν στο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.