Ο Δημος Μαρωνειας – Σαπων και το «Υπερταμειο»

Απαρατήρητα

Σε συνέχεια του σχετικού ρεπορτάζ του «ΠτΘ» που δημοσιεύτηκε στα τέλη του Σεπτέμβρη για τα κτίρια της πόλης της Κομοτηνής που περιλαμβάνονται στη λίστα με τα ακίνητα που παραχωρούνται στη διαχείριση του λεγόμενου Υπερταμείου, «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους, ήρθε το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερη Άποψη της Ροδόπης» που αφορά στα αντίστοιχα ακίνητα του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών.
 
Σύμφωνα με αυτό η λίστα του Υπερταμείου φέρεται να περιλαμβάνει αρκετά κτίρια δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής μεταξύ των οποίων τα κτίρια της ΔΟΥ, του Ειρηνοδικείου, του Δασονομείου και του Αγροτικού Κτηνιατρείου στην περιοχή των Σαπών, καθώς και κτίρια και οικόπεδα σε άλλους οικισμούς του Δήμου.
 
Βεβαίως ο συντάκτης επισημαίνει πως τα προαναφερθέντα αναφέρονται σε επίπεδο φημολογίας, γεγονός ωστόσο που δεν κατευνάζει τις ανησυχίες για το μέλλον της ήδη «αποψιλωμένης»  από δημόσιες υπηρεσίες περιοχής, σε περίπτωση που η φημολογία αυτή ευσταθεί.
 
Συγκεκριμένα όπως ορθώς αναφέρεται μία ενδεχόμενη πώληση σημαντικών υποδομών του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών που σήμερα στεγάζουν σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες – τις λιγοστές που έχουν απομείνει στην περιοχή – θα αποτελέσει ένα επιπλέον μεγάλο πλήγμα καθώς όπως αναφέρεται «με μαθητική ακρίβεια θα κλείσουν για να μεταφερθούν στην Κομοτηνή, ενώ οι πολίτες και η κοινωνία θα στερηθούν υπηρεσίες και υποδομές αναγκαίες για την εξυπηρέτησή τους, για την ομαλή τους πορεία και για την ανάπτυξή τους».
 
Δεδομένα ανησυχητικά για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας που θα έπρεπε πρωτίστως να απασχολήσουν τους υπευθύνους και αποφασίζοντες ούτως ώστε ακόμα και σε περίπτωση  υλοποίησης των προαναφερθέντων να υπάρχουν αντισταθμιστικά για την περιοχή μέτρα και αποφάσεις που θα εξισορροπήσουν τουλάχιστον ως έναν βαθμό τις πιθανές απώλειες. Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.