«Το Αστρο των Καραθεοδωρηδων» μεσα απο την πενα του Κομοτηναιου, Αθανασιου Λιπορδεζη

Απαρατήρητα

Προ ολίγων ημερών κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο «Το Άστρο των Καραθεοδωρήδων από την Ανδριανούπολη της Θράκης 1750-1950».  Η βιογραφία που εκδόθηκε με την «υπογραφή» της εκδοτικής εταιρείας «Αρχύτας» παρουσιάζει μέσα από 184 σελίδες την γενεαλογία, την ζωή καθώς και πτυχές του έργου της οικογένειας Καραθεοδωρή.

Πρόκειται για το νέο συγγραφικό εγχείρημα του Κομοτηναίου μαθηματικού και προέδρου του Συλλόγου Φίλων Καραθεοδωρή, κ.  Αθανάσιου Λιπορδέζη που θέλησε να καταγράψει με την πένα του τις εμβληματικές αυτές μορφές της περιοχής μας. Το κείμενο, μάλιστα, είναι πλαισιωμένο με ενδιαφέρουσες ιστορικές φωτογραφίες από οικογενειακό άλμπουμ του Κ. Καραθεοδωρή που χάρισε στο μουσείο η βαφτιστήρα του λογοτέχνης και βιογράφος του κ. Δέσποινα ΒλαχοστεργίουΒασβατέκη και το Ίδρυμα ΕΛΙΑ – ΜΙΕΤ, Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης.

Θέλοντας να ανοίξει δρόμο για περαιτέρω έρευνα ο συγγραφέας σημειώνει στην περιγραφή του έργου του «για να μη χαθεί η απόλαυση που αφήνει η αφήγηση της ιστορίας υπάρχουν όπου χρειάζεται συμβολάκια παραπομπών στις πηγές ή αρχεία ή αυθεντικές επιστολές για την επιστημονική έρευνα όσων ενδιαφέρονται». Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.