Διαμαρτυρια εκπαιδευτικων στην Κομοτηνη για τα κενα στα σχολεια

Ζητούν τον διορισμό εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν οριστικά τα κενά - Παρέμβαση και για την ειδική εκπαίδευση στον Περιφερειακό Διευθυντή από την ΕΛΜΕ Ροδόπης

Διαμαρτυρία στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΑΜΘ, ζητώντας την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν ακόμα στα σχολεία, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου οι σύλλογοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας.
 
Δυστυχώς ακόμα υπάρχουν πολλά κενά, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, για αυτό και ζητούν όχι απλά να προσληφθούν αναπληρωτές αλλά τον άμεσο διορισμό συναδέρφων τους εκπαιδευτικών στις 20.000 κενές θέσεις που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 
Για αυτό αγωνίζονται για μια δημόσια δωρεάν παιδεία, που είναι πολύ σημαντική για την περιοχή μας. Η ΕΛΜΕ Ροδόπης το επόμενο διάστημα θα συζητήσει, και μέσα στις συνελεύσεις, για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας στις 20 Οκτωβρίου.
 
«Τα ζητήματα είναι ανοιχτά, ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε και να ζητήσουμε από τον Περιφερειακό Διευθυντή να τα προωθήσει στην κεντρική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας» σημείωσε. 

Παρέμβαση για την ενίσχυση με καθηγητές των τμημάτων ένταξης ατόμων με ειδικές ανάγκες 

Την ανάγκη ενίσχυσης των τμημάτων ένταξης για άτομα με ειδικές ανάγκες τόνισε η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Ματούλα Καϊοπούλου, η οποία μαζί με τον κ. Βασιλειάδη ενημέρωσε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Κεραμάρη για το θέμα.
 
Όπως σημείωσε, στα τέλη Αυγούστου κοινοποιήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση ένα έγγραφο το οποίο τους εξηγούσε για ποιους λόγους θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των φιλολόγων, μαθηματικών και φυσικών που θα καλύπτουν τις ανάγκες αυτών των παιδιών.
 
Η λογική αυτή όμως έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τις μονάδες που φιλοξενούν τμήματα ένταξης, και ιδιαίτερα το τρίτο Γυμνάσιο, το οποίο έπρεπε να κάνει μια αναπροσαρμογή στον προγραμματισμό του και όχι μόνο.
 
Για αυτό και τόνισαν προς τον Περιφερειακό Διευθυντή, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά, ότι «επειδή υπάρχει μια απαρχαιωμένη νομοθεσία δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτή». Εξ ου και ζήτησαν να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αναθεώρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου προς όφελος των μαθητών. «Να υπάρξει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και να μην βλέπουμε τα παιδιά σαν απλούς αριθμούς, δηλαδή να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια εκταμίευση χρημάτων και μείωση καθηγητών, με έναν για κάθε 35 παιδιά» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια. Για αυτό και πραγματοποίησαν την παρέμβαση στον περιφερειακό Διευθυντή, από τον οποίο εισέπραξαν μια θετική διάθεση, και δεσμεύτηκε πως θα εισηγηθεί το θέμα στο Υπουργείο. Βέβαια αυτοί δεν επαναπαύονται, και αν δεν υπάρξουν αλλαγές, θα βρεθούν ξανά στον αγώνα διεκδικώντας αυτό που ανήκει στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.