Via Egnatia ΠΕ Ροδοπης 2018: Επιτυχιες, αλλα και ερωτηματα για το μελλον

Της έκδοσης

Αξιοσημείωτος ο φετινός προγραμματισμός της Via Egnatia 2018 για την περιφερειακή ενότητα Ροδόπης. Κατ’ αρχάς περισσότερο ολοκληρωμένος με την προσθήκη του bike run 2018, που ανταποκρίνεται στην προσδοκία μας για την Κομοτηνή ποδηλατούπολη στο εγγύς, ή απώτατο,  μέλλον, κι όταν οι ποδηλατόδρομοι πλην του κέντρου αποκτήσουν προορισμούς, όπως π.χ. η Πανεπιστημιούπολη ή ο Ροδίτης ή το Κόσμιο, εκ των οποίων για τον μόνο που έχουμε ακούσει είναι ο τρίτος, που όταν τον δούμε να υλοποιείται πραγματικά ως σύνολη πόλη οφείλουμε να το γλεντήσουμε.
 
Περισσότερο ολοκληρωμένος λοιπόν εφέτος ο σχεδιασμός της Via Egnatia 2018 στην ΠΕ Ροδόπης και με το δρομικό της δρώμενο, πλην του ποδηλατικού, το οποίο συνέβη με διαφορά μιας μόνο ημέρας από το αντίστοιχο της Αλεξανδρούπολης, δημιουργώντας ένα «αθέμιτο ανταγωνισμό» στο ίδιο το άθλημα, που δεν δικαιολογείται μια και τα δρομικά δρώμενα, με την γνωστική καθοδήγηση της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ έχει γίνει πλήρως κατανοητό πόσο σημαντικά είναι.
 
Εξ αυτού του λόγου νομίζουμε ότι έχει κάποια σημασία να απομακρυνθούν χρονικά τα δύο δρομικά δρώμενα της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης, και επιπλέον ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων Via Egnatia της ΠΕ Ροδόπης να μετατεθεί ένα 10ήμερο τουλάχιστον νωρίτερα για να μην προλαβαίνουν τα συνήθη θρακιώτικα κρύα να μας κλείνουν συνειδησιακά και σωματικά σπίτι.
 
Και κάτι ακόμη μια και οι δρόμοι είναι επιστημονικό επιτήδευμα της ΣΕΦΑΑ μήπως θα πρέπει και αυτοί της Via Egnatia να διοργανώνονται με τη συνδρομή της; Εξπέρ στις επιτυχημένες εκδηλώσεις οι φοιτητές της και το επιστημονικό προσωπικό της είναι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.