Παραρτημα του ΣΔΕ Κομοτηνης στον Ιασμο

Στα χέρια της γ.γ. Διά Βίου Μάθησης το αίτημα των δύο φορέων

Αίτημα για τη δημιουργία παραρτήματος στο Δήμο Ιάσμου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής υπέβαλαν προς την αρμόδια Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης  οι δύο φορείς. Την παραπάνω θετική πρωτοβουλία, που αν τελικά ευοδωθεί, αναμένεται να διευκολύνει την πρόσβαση στη γνώση σε κατοίκους της περιοχής, γνωστοποίησε η διεύθυνση του Σχολείου με ανακοίνωσή της.
 
«Έχει ήδη κατατεθεί το σχετικό αίτημα για τη δημιουργία παρατήματος από το Δήμο στη ΓΓΔΜ και αναμένουμε τη σχετική απόφαση» διευκρινίζει συγκεκριμένα η Διεύθυνση του Σχολείου για να συμπληρώσει πως «υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Αν οι συμπολίτες μας, δημότες του Ιάσμου, δείξουν δυναμική τότε η θετική απόφαση είναι μονόδρομος».
 
Ταυτόχρονα ο Διευθυντής του ΣΔΕ Κομοτηνής κ. Ηλίας Βλάχος διαβεβαιώνει πως «η Διοίκηση, οι καθηγητές, αλλά και οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Κομοτηνής θα εργαστούν προκειμένου να διαμορφώσουν ένα δυναμικό εκπαιδευτικό πλαίσιο όπου θα καταστήσει το σχολείο μας υπόδειγμα λειτουργίας και θα δώσει το έναυσμα να για την προώθηση του τρόπου λειτουργίας και σε άλλες δομές εκπαίδευσης».
 
Δοθείσης ευκαιρίας, ο κ. Βλάχος σημειώνει πως την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι συνεντεύξεις των αιτούντων εγγραφής στο Α΄ έτος σπουδών του ΣΔΕ Κομοτηνής. Πάνω από 60 υποψήφιοι προσήλθαν και εκ νέου ενημέρωσαν ότι η συμμετοχή τους θα είναι καθημερινή και τυπική. «Το ΣΔΕ Κομοτηνής θέλει να βοηθήσει τους συμπολίτες μας να αποκτήσουν το πτυχίο Γυμνασίου, αλλά αυτό θα γίνει σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες που ορίζει ο κανονισμός του σχολείου» υπογραμμίζει ο κ. Βλάχος.
 
Να θυμίσουμε ότι η προθεσμία για την κατάθεση αίτησης εγγραφής στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας ολοκληρώνεται το τέλος Σεπτεμβρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.