Λυση απο την Αλεξανδρουπολη για τους ανεμοφρακτες των καταστηματων στην Κομοτηνη

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τα τραπεζοκαθίσματα στην πόλη

Με την συμπερίληψη, σε αρκετά σημεία, γενικότερων προτάσεων που έκαναν οι εκπρόσωποι και οι ίδιοι οι επαγγελματίες πριν, από και κατά τη διάρκεια της Επιτροπής Διαβούλευσης για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κομοτηνής το σχέδιο Κανονισμού χρήσης παραχωρούμενων κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κομοτηνής.
 
Το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη Δευτέρα. Στην εν λόγω συνεδρίαση παραπέμφθηκαν και όλες οι σημειακές ενστάσεις καταστηματαρχών, που αφορούν δηλαδή ιδιαιτερότητες στα καταστήματά τους για τις οποίες θεωρούν πως θα πρέπει να γίνεται πρόβλεψη στην κανονιστική. 

Πρόταση από το Δήμο για τους ανεμοφράκτες 

Η σημαντικότερη αλλαγή που έγινε ήταν η πρόταση από πλευρά του Δήμου, την οποία κατέθεσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, στο θέμα των ανεμοφρακτών και πως αυτοί μπορούν να τοποθετηθούν στα καταστήματα.
 
Για το θέμα είχε αποφασιστεί, κατά την επιτροπή διαβούλευσης, να έρθουν σε επαφή τα στελέχη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και νομικοί εκπρόσωποι των επαγγελματιών, ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, όμως από ότι φαίνεται αυτό δεν ήταν δυνατό, για αυτό και ο Δήμος κατέθεσε την πρόταση αυτή στην επιτροπή.
 
Έτσι παίρνοντας αφορμή από τον τρόπο που έχει αντιμετωπιστεί το θέμα στην Αλεξανδρούπολη, πρότεινε να συμπεριληφθεί στην κανονιστική ότι στα καταστήματα κατά τους χειμερινούς μήνες θα μπορούν να τοποθετούνται ανεμοφράκτες, εντός των παραχωρηθέντων χώρων, για την προστασία των πελατών από τον άνεμο και τη βροχή.
 
Οι βασικές τεχνικές προδιαγραφές περιλαμβάνονται στην απόφαση, με την πρόβλεψη ότι οι ανεμοφράκτες απαγορεύεται να είναι βιδωμένοι είτε στο έδαφος είτε σε τοίχο, ενώ θα έχουν μια βάση σε μορφή Π, με τοποθέτηση εντός της πλακών πεζοδρομίου, παρόμοιου χρώματος με το πεζοδρόμιο στο χώρο. 

Αναμονή μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο 

Από την πλευρά των επαγγελματιών ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί της πρότασης της Δημοτικής Αρχής, ιδιαίτερα όταν η Επιτροπή είναι γνωμοδοτικό και όχι αποφασιστικό όργανο, και σημείωσε πως θα τη μελετήσουν και θα αποφανθούν μέχρι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όταν και θα ληφθεί η τελική απόφαση.
 
Συμφώνησε δε με τον κ. Πετρίδη, όταν αυτός του επισήμανε πως αν υπάρχει άλλη πρόταση από πλευράς Επιμελητηρίου αυτή θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη όχι μόνο λειτουργικά αλλά και νομικά, σημειώνοντας πως θα επανέλθουν στο ΔΣ ώστε να βγει μια απόφαση η οποία θα είναι θετική για όλες τις πλευρές.
 
Με την άποψη αυτή φάνηκε να συμπλέουν και οι επαγγελματίες οι οποίοι βρέθηκαν στον χώρο της επιτροπής, οπότε οι όποιες αλλαγές και προτάσεις αναμένεται να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.