Αγιασμος για τη νεα δικαστικη χρονια στα δικαστηρια Κομοτηνης

Ελαφρά αύξηση είδε φέτος στα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης

Αγιασμός για την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εφετείου Θράκης, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, στον οποίο προσεκλήθησαν και παρέστησαν όλοι όσοι εργάζονται και δραστηριοποιούνται στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.
 

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους σημείωσε πως η δικαιοσύνη οδηγεί στην ειρήνη στην ψυχή του ανθρώπου, γιατί αποδίδοντας τη δικαιοσύνη κάποιος είναι ήρεμος είτε έφταιξε είτε όχι, με τους ανθρώπους να προσπαθούν να διεκδικήσουν το δίκιο τους.
 
Ο ίδιος, με την ιδιότητά του μέλους του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας, βλέπει πως πρέπει κάποιος να έχει καθαρό νου, να διαβάζει, να σκέφτεται και να προσεύχεται να τον φωτίσει ο θεός για να βρει και να ανακαλύψει την αλήθεια, και έτσι καταλαβαίνει την ευθύνη που έχουν οι δικαστές. 

Αυξημένος, ελαφρά, ο αριθμός των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης 

Την ελπίδα πως το νέο δικαστικό έτος θα είναι αποδοτικό και δημιουργικό για όλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, ανάμεσα στους οποίους υπάρχει αγαστή συνεργασία ώστε να ξεπεράσουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, εξέφρασε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου.
 

Φέτος ο σύλλογος έχει 302 εγγεγραμμένους δικηγόρους, ένας αριθμός αυξημένος από πέρυσι, παρόλο που είχαν διαγραφές είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε λόγω παραίτησης.
 
Πάντως παρόλο που θα εγγραφούν άλλα τρία άτομα, ο αριθμός είναι και πάλι χαμηλότερος από αυτό που θα έπρεπε να είναι, που υπολογίζεται στους περίπου 330 δικηγόρους.
 

Σημείωσε δε πως η εξαγγελθείσα μείωση των εισφορών των δικηγόρων θα βοηθήσει τα εισοδήματά τους, μιας και το 20% για την κύρια σύνταξη μειώθηκε στο 13,33%, και το ποσό εισφορών θα είναι πολύ χαμηλότερο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.