Ουδεν νεοτερο απο το μετωπο της 4ης Νομικης

Απαρατήρητα

Παγωμένο, από όσο γνωρίζουν τουλάχιστον, παραμένει το θέμα της δημιουργίας 4ης Νομικής στην Πάτρα, σύμφωνα με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου, μιας και μετά τις συναντήσεις που είχαν με τον υπουργό παιδείας ως φορείς, αλλά και τις συναντήσεις των πρυτανικών αρχών, δεν έχει υπάρξει καμία κινητικότητα από πλευράς Υπουργείου.
 
Η αλήθεια βέβαια είναι πως το τελευταίο διάστημα ο κ. Γαβρόγλου είναι απασχολημένος, τι με την ανακοίνωση του νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που δεν θα είχε εξετάσεις αλλά τελικά έχει, ή γυρίζοντας από πόλη σε πόλη και με το μαγικό ραβδάκι του, σαν άλλη καλή νεράιδα, μετατρέπει μέσα σε μια νύχτα ΤΕΙ σε ΑΕΙ, αλλάζοντας βέβαια όπως βολεύει τη σύνθεσή τους.
 
Τώρα που όμως όλα αυτά πέρασαν, ο Υπουργός μάλλον δεν θα βάλει το ραβδί παρά πόδας, αλλά θα συνεχίσει να πλέκει τη μαγεία του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Τώρα είναι πιθανό, επειδή η εξαγγελία έγινε κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου στην Πάτρα, να έχει τη δύναμη των εξαγγελιών που είχε το αναπτυξιακό σχέδιο που συνδιαμορφώθηκε στο συνέδριο της Κομοτηνής, το οποίο ακόμα περιμένουμε να δούμε να εφαρμόζεται, και έτσι πως πάει το πράγμα, θα το δούμε μόνο κοντά στις εκλογές (και μόνο εν μέρει).
 
Από την άλλη, μπορεί όταν προχωρήσει το σχέδιο για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου, την αρχική μορφή του οποίου είχε ανακοινώσει ο Πρυτανεύων κ. Τουλουπίδης προ αρκετών, πλέον, μηνών, να φέρουν από πίσω και μια τέταρτη νομική στην Πάτρα, ώστε να πουν οι επαΐοντες πως δεν αποδυναμώνεται το ΔΠΘ.
 
Ή αυτό θα πιστεύαμε, αν θεωρούσαμε πως η κυβέρνηση είναι ικανή  να κινηθεί με ένα τόσο δόλιο τρόπο, αλλά καμία κυβέρνηση, σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα, δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο, στα σχεδόν 200 χρόνια ιστορίας της. Σωστά; Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.