«Τρεχουν» οι δηλωσεις συμμετοχης στο “Rodopi Run” και στο “Rodopi Bike Run”

Θα διεξαχθούν 29 και 30 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Via Egnatia

“Rodopi Run” και “Rodopi Bike Run” ονομάζονται οι δύο νέες αθλητικές διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή μας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜΘ- Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Via Egnatia. Όπως γίνεται φανερό από το όνομα η πρώτη αφορά αγώνα δρόμου και η δεύτερη ποδηλατικό αγώνα.
 
Συγκεκριμένα το “Rodopi Run” είναι αγώνας δρόμου επί δημοσίας οδού, μήκους 5 χλμ, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου από τις 6.00 έως τις 8.00 το απόγευμα. Σημείο εκκίνησης των δρομέων έχει οριστεί το πάρκο της περιφέρειας και σημείο τερματισμού το Βυζαντινό Τείχος
 
Το  “Rodopi Bike Run” είναι ποδηλατικός αγώνας επί δημοσίας οδού μήκους 18 χλμ ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί το Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis. 

Όροι συμμετοχής 

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα δρόμου και στον ποδηλατικό αγώνα έχουν όλοι οι ερασιτέχνες ή μη, υποψήφιοι δρομείς και ποδηλάτες.
 
Στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων στον αγώνα δρόμου και στον ποδηλατικό αγώνα, η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα τη γονική μέριμνα και επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στον αγώνα που επιθυμεί ή και στους δύο αγώνες. Σε περίπτωση συμμετοχής παιδιού μικρότερης ηλικίας των 12 ετών, η συμμετοχή επιτρέπεται ΜΟΝΟ με τη συνοδεία του γονέα-κηδεμόνα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν και Άτομα με Αναπηρία ανεξαρτήτου ηλικίας. Σε περίπτωση ανήλικου ΑΜΕΑ η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα τη γονική μέριμνα και επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στον αγώνα.
 
Να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση ως εθελοντές. Οι εθελοντές θα προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους κατά τη διοργάνωση, την έναρξη των αγώνων, κατά τη διάρκεια και τέλος τον τερματισμό των δύο αγώνων, συμβάλλοντας στην ασφαλή διέλευση όλων των δρομέων και ποδηλατών και την ομαλή ολοκλήρωση της προσπάθειας.
 
Info
Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά εδώ ή και αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Λ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή, 1ος όροφος, καθημερινά έως και τις 25 Σεπτεμβρίου και ώρες 9:00 – 15:00.

Το ανώτατο όριο εγγραφών ανά αγώνα έχει ως εξής:
600 δρομείς για τον αγώνα δρόμου
150 ποδηλάτες για τον ποδηλατικό αγώνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.