Let the party begin!

Της έκδοσης

Κεραυνός εν αιθρία ΔΕΝ έπεσε  – την αλήθεια να λέμε –  η απόφαση του δημάρχου Κομοτηνής  – γιατί ακόμα είναι έως και τον προσεχή Αύγουστο  δήμαρχος παρά το ότι κάποιοι θέλουν να το ξεχάσουν – Γιώργου Πετρίδη για την μη ανανέωση της υποψηφιότητάς του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
 
Πέραν των δημοτικών συμβούλων της «Κοινωνίας Πολιτών» που ήταν οι εκ των έσω αποδέκτες του διλήμματος του Γιώργου Πετρίδη το τελευταίο διάστημα δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι εξωτερικοί που επίσης είχαν γνώση επ’ αυτού και μάλιστα δια στόματος του ιδίου του δημάρχου που ορθώς πριν την απόφασή του ζήτησε την άποψή τους.
 
Και ενώ χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή, υπό την έννοια ότι ορθώς ο πολιτικός πρέπει να φεύγει  όταν ο ίδιος το επιλέγει –εφόσον του δίνεται αυτή η δυνατότητα – και όχι όταν ο λαός, δια της ψήφου, το πράξει, διότι έτσι βγαίνει κατά το δυνατόν «αλώβητος», αυτή δεν παύει να αποτελεί και προϊόν «εξαναγκασμού» από συγκεκριμένες συνθήκες οι οποίες, παρά τα όσα αφήνουν δημοσίως να φανούν οι «εμπλεκόμενοι», υφίστανται και είναι γνωστές.
 
Συνθήκες όπως ότι και το προφίλ του Γιώργου Πετρίδη έχει υποστεί μία λογική  φθορά –λόγω χρόνου, καθώς και λόγω ατυχών ενδεχομένως για το ευρύ κοινό αποφάσεων και πολιτικών – φθορά που θα δυσκόλευε την επανεκλογή του με ποσοστά της τάξεως του 60%, ασχέτως που θεωρούνταν σχεδόν σίγουρη δεδομένου του υφιστάμενου ανταγωνισμού.
 
Συνθήκες όπως η ανομολόγητη μεν, υπαρκτή δε, ελλιπής συνοχή της παράταξης, είτε αυτό αφορά σε μεμονωμένους δημοτικούς συμβούλους είτε σε ομάδες αυτών και η οποία κατευνάστηκε λίγο, ακριβώς, λόγω των αμφιβολιών που φρόντισε πολύ έξυπνα ο κ. Πετρίδης να γίνουν γνωστές αρκετά προ της προχθεσινής ανακοίνωσης.
 
Συνθήκες όπως αυτές που θα δημιουργηθούν στο νέο δημοτικό συμβούλιο τόσο λόγω απλής αναλογικής όσο και πιθανού νέου «ανταγωνισμού» που θα απαιτούν μεγαλύτερη διπλωματία, ειδικά από πλευράς του «πρώτου», αρετή για την οποία ο κ. Πετρίδης δεν φημίζεται.
 
Και σίγουρα συνθήκες όπως αυτές που αφορούν κάθε έξυπνο και έμπειρο πολιτικό, που επιθυμεί, ελπίζει και στοχεύει στην πολιτική του ανέλιξη και σίγουρα δεν ευνοεί η πολιτική «στασιμότητα» σε μία θέση που ήδη έχει καταθέσει τα «διαπιστευτήριά» του, ασχέτως αν αυτά κρίνονται ως θετικά ή αρνητικά.
 
Η δηλωθείσα αποχώρηση του κ. Πετρίδη από τον χορό των υποψηφιοτήτων  σε κάθε περίπτωση πυροδότησε σειρά  εξελίξεων  – και παροξυσμού θα πούμε εμείς –  τόσο σε ό,τι αφορά τους πιθανούς εσωτερικούς διαδόχους αλλά και στους υφιστάμενους και εν δυνάμει αντιπάλους της «Κοινωνίας Πολιτών» που ξαναμοιράζουν ήδη την τράπουλα.
 
Σε ένα «παιχνίδι» βέβαια στο οποίο η αποχώρηση του κ. Πετρίδη αναμένεται ενδεχομένως να φέρει και νέους «παίκτες» που βλέπουν την απουσία του ως ευκαιρία «ανακατάληψης» της παρτίδας.
 
Σε κάθε περίπτωση, πέραν του  Γιώργου Πετρίδη ο οποίος με την  δήλωσή του αυτή  ουσιαστικά αποδιώχνει το όποιο άγχος των επόμενων μηνών από πάνω του, έχοντας την ευκαιρία για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια να παρακολουθήσει τις όποιες εξελίξεις χαλαρός για όλους τους υποψήφιους «μνηστήρες», και  αυτή φυσικά για εμάς τους θεατές θα είναι μία άκρως έντονη και ενδιαφέρουσα προεκλογική περίοδος.
 
Let the party begin!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.