Οι πρωτες δηλωσεις του Γ. Πετριδη μετα την αποφαση να μην ειναι εκ νεου υποψηφιος

«Δηλώνω απών για το άμεσο μέλλον, δηλώνω όμως ενδεχομένως παρών για το μέσο και το απώτερο μέλλον»

Για απόφαση που πάρθηκε μετά από ώριμη σκέψη έκανε λόγο ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, στις δηλώσεις που παραχώρησε πρώτα στον «ΠτΘ», μετά την απόφαση του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Πάντα είχα την άποψη όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά για όλους τους πολιτικούς πως θα πρέπει οι ίδιοι να επιλέγουν τον χρόνο στον οποίο θα κλείσουν έναν κύκλο πολιτικής παρουσίας» ξεκαθάρισε ο κ. Πετρίδης αρχικά για να συμπληρώσει με νόημα πως δεν φεύγει επειδή φοβάται τις εκλογές του Μαΐου.

Ο ίδιος εκτίμησε πως «στο κλείσιμο της θητείας αυτής, έχοντας συμπληρώσει πάνω από 20 χρόνια στην αυτοδιοίκηση, τα τελευταίο εννιά χρόνια ως δήμαρχος Κομοτηνής, θα έχω ένα θετικό πρόσημο στη συνολική μου παρουσία στα αυτοδιοικητικά πράγματα» για να τονίζει πως θα έρθει η ώρα του απολογισμού… Αυτό που θα συμβεί όμως σίγουρα τον Σεπτέμβριο του 2019 είναι ότι ο Δήμος θα είναι σε πολύ καλύτερο σημείο από το σημείο στο οποίο ήταν τον Ιανουάριο του 2011».

«Στη διαδρομή αυτή των τελευταίων οχτώ χρόνων» συνέχισε ο δήμαρχος Κομοτηνής «ένα μεγάλο έργο που έγινε με τη συνδρομή όλων των παρατάξεων. Ήταν ένα νέο πολιτικό ήθος και ένα μοντέλο πολιτικού διαλόγου μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Εύχομαι αυτό να διατηρηθεί και στο μέλλον. Με περηφάνια το λέω, σε ό,τι αφορά τον πολιτικό λόγο το δημοτικό συμβούλιο λειτούργησε με πολιτικό ήθος».

Αναφορικά με το τι ειπώθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο κ. Πετρίδης με τα στελέχη της δημοτικής παράταξής του, εκμυστηρεύθηκε ότι «έγινε μια συζήτηση που είχε και συναισθηματικές αναφορές. Καταλήξαμε όμως, ότι η παράταξη αυτή που απαρτίζεται από αξιόλογα στελέχη με εμπειρία και αποδεδειγμένη κοινωνική αποδοχή δεν θα πρέπει να διαλυθεί και θα πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται». «Προφανώς» συμπλήρωσε «για να συνεχίσει να υπάρχει η παράταξη θα πρέπει να υπάρξει ένας νέος επικεφαλής. Συμφωνήσαμε λοιπόν σε μια εσωτερική διαδικασία, η οποία θα είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα είναι δημοκρατική και με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα. Η παράταξη δεν είναι ιδιοκτησία του Πετρίδη. Η παράταξη πλέον είναι στα χέρια των ίδιων των μελών της».

Παράλληλα ο δήμαρχος Κομοτηνής έθεσε εαυτόν στη διάθεση τόσο των μελών της «Κοινωνίας Πολιτών» όσο και των επόμενων δημάρχων από οποία παράταξη και αν προέρχονται. «Θα είμαι δίπλα τους να τους βοηθήσω σε ό,τι μου ζητηθεί και δηλώνω ότι και με την αλλαγή της θητείας, χωρίς πατερναλισμούς και παρεμβάσεις θα είμαι στη διάθεση του επόμενη δημάρχου, όποιος και να είναι αυτός, από όποια παράταξη και αν είναι. Όπου μου ζητηθεί η συμβουλή, η άποψη η γνώμη μου θα είμαι δίπλα του» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως «στην απόφαση δεν έπαιξε ρόλο η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Έχω δώσε το στίγμα μου, ότι είμαι για τα δύσκολα και δεν με φοβίζουν τα δύσκολα. Δεν έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου το νέο περιβάλλον που θα δημιουργήσει ο Κλεισθένης. Βιώσαμε τη μετάβαση σε ένα Καλλικράτη με βίαιο τρόπο και με ένα δήμο ο οποίος ήταν σε κακά επίπεδα. Τώρα τουλάχιστον η μετάβαση στον Κλεισθένη θα γίνει με ένα δήμο τακτοποιημένο και δεν είναι και τόσο μεγάλες οι αλλαγές. Έχουν να κάνουν με εσωτερικές αλλαγές στο δημοτικό συμβούλιο και για αυτό μίλησα για το νέο πολιτικό ήθος. Η προίκα αυτού του πολιτικού ήθους εφόσον αξιοποιηθεί θα αποδώσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Κλείνοντας ο κ. Πετρίδης επανέλαβε πως «20 χρόνια στην αυτοδιοίκηση εκ των οποίων 9 χρόνια δήμαρχος είναι αρκετά» για να δώσει στη συνέχεια τέλος σε σενάρια που ήθελαν την κάθοδό του σε άλλο πολιτικό στίβο σημειώνοντας πως «θα πρέπει να τονίσω ότι η απόφαση μου αυτή δε σημαίνει μετάβαση σε άλλο επίπεδο πολιτικής, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα, περιφερειακές ή βουλευτικές εκλογές». «Επειδή όμως» αντέτεινε «είναι δύσκολη η αποτοξίνωση από τις “τοξίνες” και τα “μικρόβια” της πολιτικής, δεν έχω αυταπάτες. Πιστεύω ότι θα δώσω αρκετό αγώνα μέσα μου για να απομακρυνθώ τελείως από την πολιτική. Θέλω να πω επομένως ότι δηλώνω απών για το άμεσο μέλλον, δηλώνω όμως ενδεχομένως παρών για το μέσο και το απώτερο μέλλον».

Όσο για την επόμενη ημέρα της «Κοινωνίας Πολιτών» ο κ. Πετρίδης τόνισε πως «ακόμα δεν υπάρχουν υποψήφιοι για τη διαδοχή στην παράταξη και είναι προς τιμήν τους αυτό. Ακόμη και μέχρι χθες το βράδυ επέμεναν να είμαι εγώ υποψήφιος και να συνεχίσουμε έτσι. Από εδώ και πέρα έχουμε θέσει κάποια χρονοδιαγράμματα, τα οποία θα τηρηθούν. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα ακολουθηθεί μια δημοκρατική διαδικασία για την εκλογή νέου επικεφαλής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.