Επιτελους τελος για την Τσανακλειο ( ; )

Οχτώ χρόνια μετά τα πρώτα έργα, προχωρούν και τα τελευταία

Στην τελική ευθεία -της τελικής ευθείας- μπήκε η ολοκλήρωση του έργου της ανακαίνισης της Τσανακλείου, οχτώ χρόνια μετά τα πρώτα έργα σε αυτή από τον Δήμο Κομοτηνής.
 
Μερικά έργα μετά, ο τελευταίος, κατά τον Δήμο Κομοτηνής, διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου προχωράει κανονικά, με τον προσωρινό ανάδοχο να αναδεικνύεται την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου από την Οικονομική επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής.
 
Το έργο είχε προϋπολογισμό 356.000 ευρώ, όμως η έκπτωση του προσωρινού αναδόχου έφτασε στο 57,13%, ενώ οι 5 από τους 11 που κατέθεσαν προσφορά έκαναν επίσης προσφορές που να ξεπερνούσαν το 50%.
 
Ο ανάδοχος, η εταιρεία «Φωτοβολταϊκά συστήματα Ηλιοστάσιο», μια εταιρεία που πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές, θα κληθεί να ολοκληρώσει τις εργασίες αξιοποίησης-ανακαίνισης του κτιρίου της Τσανακλείου.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα διαδικαστικά θέματα δεν έχουν ολοκληρωθεί, ελπίδα όλων όμως είναι σύντομα να προχωρήσουν οι εργασίες, των οποίων η ολοκλήρωση  προβλέπεται σε έξι μήνες από την εγκατάσταση του εργολάβου.
 
Ο νέος διαγωνισμός προβλέπει εργασίες ολοκλήρωσης στο διατηρητέο κτίριο Ν.Τσανακλή, με συντήρηση – μερική αντικατάσταση των εσωτερικών θυρών, που θα χρωματιστούν στο χρώμα της ελιάς όπως προβλέπεται από την αρχική μελέτη και θα τοποθετηθούν πόμολα όπου απαιτείται.
 
Επίσης θα τοποθετηθούν ποδιές παραθύρων θα γίνει τοποθέτηση σοβατεπιών στα ξύλινα δάπεδα και θα τοποθετηθούν σταθερά ερμάρια.
 
Παράλληλα στον εξωτερικό χώρο θα γίνει η αποκατάσταση του βοηθητικού κτιρίου -πρώην υποσταθμός της ΔΕΗ- με την παράλληλη δημιουργία χώρων υγιεινής, και χώρων υγιεινής ΑμεΑ, αλλά και τη φυτοτεχνική διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
 
Αξίζει πάντως να υπενθυμίσουμε πως ακόμα και με την ολοκλήρωση των εργασιών, το κτίριο δεν καθίσταται αυτομάτως λειτουργικό, μιας και ενώ ο Δήμος έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα έπιπλα, έχει απομείνει ο ηλεκτρολογικός και ο λοιπός εξοπλισμός.
 
Επίσης η αναμενόμενη εγκατάσταση του μουσείου Καραθεοδωρή στο δεύτερο όροφο και δομών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στον πρώτο, θα έρθει με τα δικά της «θέματα», μιας και δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και χωρίς προβλήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.