Αποκατασταθηκε ο δρομος Ξυλαγανης-Ιμερου

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στην ιρλανδική διάβαση Αγίας Μαρίνας-Ιμέρου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και παραδόθηκε πλήρης πλέον στην κυκλοφορία ο δρόμος Ξυλαγανής-Ιμέρου, κομμάτι του οποίου είχε πάθει καθίζηση κατά την ισχυρή κακοκαιρία που είχε πλήξει τη Ροδόπη στις 17 Δεκεμβρίου του 2017.
 
Τότε είχε διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των διερχόμενων οδηγών από το σημείο, ενώ αργότερα επισκευάστηκε προσωρινά μέχρι να ξεκινήσει η εργολαβία για την πλήρη αποκατάστασή του.
 
Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, η επισκευή αυτή έγινε για την προσωρινή εξυπηρέτηση των οδηγών και στόχος τους ήταν να προχωρήσει η επισκευή άμεσα, όμως τους καθυστέρησαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, μιας και το έργο έπρεπε να δημοπρατηθεί μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού.
 
Τελικά όμως οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία.
 
Ο κ. Τσαλικίδης σημείωσε πως αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν και οι εργασίες στην ιρλανδική διάβαση της Αγίας Μαρίνας-Ιμέρου, η οποία κατέστη μη λειτουργική κατά την ίδια καταιγίδα που προκάλεσε τα προβλήματα στο δρόμο Ξυλαγανής -Ιμέρου.
 
Στη διάβαση είχαν γίνει εργασίες το 2015, όταν και είχε γίνει καινούρια στρώση δρόμου με σκυροδετήσεις. Όμως το Δεκέμβριο του 2017 το νερό εισχώρησε ανάμεσα στην παλαιά και νέα στρώση με αποτέλεσμα την ανύψωση της νέας στρώσης σκυροδέματος και την καταστροφή της στη μέση και το δυτικό άκρο, με το νερό να περνά κυρίως κάτω από τη νέα στρώση και την διάβαση να είναι απροσπέλαστη.
 
Για αυτό και θα γίνουν εργασίες ώστε η διάβαση αφενός να ενισχυθεί και να γίνει πιο λειτουργική ώστε να κινούνται ξανά οχήματα, τα οποία τώρα πρέπει να κάνουν παράκαμψη αρκετών χιλιομέτρων μέσα από αγροτικούς δρόμους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.