Η λειτουργια του κτηνιατρειου Σαπων στο επικεντρο της συναντησης του Δημαρχου και κτηνοτροφων των Σαπων

Ταλαιπωρούνται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μετά τη συνταξιοδότηση του μοναδικού υπηρετούντος κτηνιάτρου

Συνάντηση με το ΔΣ του δυναμικού Συλλόγου της «Ελληνικής Κόκκινης Φυλής Βοοδειών» Σαπών είχε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης.

Κατά την διάρκειά της εξετάστηκαν μία σειρά από σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής και που χρήζουν θεσμικών και όχι μόνο, παρεμβάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να μην περιπέσει ο κλάδος, σε μία εποχή γενικευμένης κρίσης σε παρακμή.
 
Ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η λειτουργία του κτηνιατρείου Σαπών μετά και την πρόσφατη συνταξιοδότηση του κτηνιάτρου που υπηρετούσε σ’ αυτό. Η παρουσία κτηνιάτρου και η εύρυθμη λειτουργία του γραφείου όλες της μέρες της εβδομάδας είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το κτηνοτροφικό κεφάλαιο της επαρχίας Σαπών μίας και από αυτό εξυπηρετούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι της ΔΕ Σαπών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών αλλά και των χωριών του ορεινού όγκου του Δήμου Αρριανών και συνδέεται άμεσα και με την εξυπηρέτηση όσων σφάζουν στο δημοτικό σφαγείο Σαπών.
 
Σήμερα το γραφείο λειτουργεί μόνο συγκεκριμένες μέρες την εβδομάδα με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να υφίστανται μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία.
 

Να σημειωθεί ότι για την πρώην επαρχία Σαπών που αναλογικά με τον πληθυσμό της διαχρονικά είχε ένα από τα μεγαλύτερα ζωικά κεφάλαια πανελληνίως, η κτηνοτροφία μαζί με τον καπνό και το βαμβάκι αποτελούν βασικές πηγές εισοδήματος για την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού ενώ ο κύκλος εργασιών που συνδέεται με αυτές της δραστηριότητες είναι τεράστιος.
 
Ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης από τη σειρά του συνεχάρη το ΔΣ του Συλλόγου για τη δράση και την ευαισθητοποίησή του και δεσμεύτηκε να μεταφέρει το θέμα άμεσα τόσο στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση όσο και στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ευθύνη του οποίου είναι η στελέχωση και περεταίρω ενίσχυση των κτηνιατρικών δομών της Θράκης, η οποία αποτελεί και την πύλη «εισόδου» πολλών ζωονόσων και επιζωοτιών που μεταφέρονται στην Ελλάδα από γειτονικές χώρες.
 
Ο ίδιος επίσης παρουσίασε και το πλάνο εκσυγχρονισμού των δημοτικών σφαγείων με εργασίες που ξεκινούν εντός ολίγου, τονίζοντας την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή να κρατήσει ανοικτά και λειτουργικά τα σφαγεία του Δήμου σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ανταγωνιστικό και δυσμενές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.