Γ. Φιλιππιδης: «Δεν ειναι το Νοσοκομειο το καταλληλο ιδρυμα για τη φιλοξενια αυτων των περιπτωσεων»

Διευκρινίσεις από τον διοικητή του νοσοκομείου με αφορμή την περίπτωση του 9χρονου

Την άμεση αντίδραση του διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργου Φιλιππίδη προκάλεσε η αναφορά της εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Κωνσταντίνας Μελισσάρη στα προβλήματα επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου Κομοτηνής, για θέματα που αφορούν ανήλικους, όπως ο 9χρονος που βρέθηκε έκθετος στην Κεντρική πλατεία Κομοτηνής και με εισαγγελική παραγγελία είχε πάει στο Νοσοκομείο.
 
Να υπενθυμίσουμε πως τόσο ο 9χρονος όσο και ένας μικρότερος αδερφός του, που εντοπίστηκε από την αστυνομία μετά τη σύλληψη των γονέων, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η έρευνα για τα υπόλοιπα αδέρφια τους συνεχίζεται.
 
«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα τις δηλώσεις της κ. Μελισσάρη» σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης, σημειώνοντας πως το Νοσοκομείο πάντα εξυπηρετεί σε κάθε εισαγγελική παραγγελία που στέλνει, παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο δεν είναι χώρος φιλοξενίας παιδιών που εμπίπτουν σε αυτές τις περιπτώσεις.
 
Και αυτό γιατί το νοσοκομείο δεν διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό για την φύλαξη των παιδιών, αλλά και για το γεγονός ότι πρόκειται για υγιή παιδιά, τα οποία δεν μπορούν να νοσηλεύονται μέσα σε ένα νοσοκομείο.
 
Μέχρι τώρα έχουν εξυπηρετήσει έξι ή εφτά παρόμοιες περιπτώσεις, σε μια από τις οποίες ένα παιδί είχε παραμείνει, παρόλο που ήταν καθ’ όλα υγιές, σχεδόν ένα μήνα στο χώρο.
 
Ο ίδιος, ως κοινωνικός λειτουργός, έχει τονίσει επανειλημμένα πως τα παιδιά αυτών των περιπτώσεων θα πρέπει να μεταφέρονται στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, που είναι η πλησιέστερη δομή στην Κομοτηνή που μπορεί να εξυπηρετήσει αυτές τις ανάγκες.
 
Τα δύο παιδιά, σημείωσε, που τελευταία φιλοξενήθηκαν στο νοσοκομείο, έπρεπε να έχουν συγκεκριμένη φύλαξη, την οποία δεν μπορούσε να διαθέσει, παρόλο που σημαντική βοήθεια έδωσαν εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό, που βοήθησαν στη φύλαξή τους.
 
Πάντως το νοσοκομείο τελικά διέθεσε και δύο άτομα, μια παιδίατρο και μια μαία, για τη μεταφορά τους στην Αθήνα, σε δομή παιδικής προστασίας στην Αθήνα, όπου και θα φιλοξενηθούν μέχρι να βρεθεί λύση για αυτά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.