WeGrow Kids Festival: Μενουμε για παντα παιδια

Το πρώτο υπαίθριο διήμερο παιδικό Φεστιβάλ της Εκτενεπόλ στέφθηκε από επιτυχία υπενθυμίζοντας την αξία της παιδικής ανεμελιάς και αθωότητας

Δεκάδες κόκκινα μπαλόνια στόλισαν τον ουρανό στην γειτονιά της Εκτενεπόλ το βράδυ του Σαββάτου, 8 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την επιτυχή ολοκλήρωση του 1ου WeGrow Kids Festival που έλαβε χώρα το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην περιοχή.
 
Ξεκινώντας ως όραμα δύο γυναικών, κατοίκων της περιοχής, ήτοι των κ.κ. Χριστίνα Σόφτα και Ελευθερίας Κυρέζογλου, το οποίο υιοθετήθηκε από την Δημοτική αρχή και συγκεκριμένα την ΔΚΕΠΠΑΚ, τελικά το Φεστιβάλ έγινε κτήμα όλων των μικρών αλλά και μεγαλύτερων συμπολιτών μας που αψήφησαν το ψιλόβροχο και έδωσαν το «παρών» καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου.
 

Η αρχή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, αφού βέβαια είχε προηγηθεί η εθελοντική δράση καθαρισμού του χώρου υλοποίησης του Φεστιβάλ, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς συμπολίτες μας να μυηθούν στις αρχές του εθελοντισμού αλλά και του σεβασμού του περιβάλλοντος.
 
Το απόγευμα της Παρασκευής η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε πανηγυρικά με την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου αλλά και τις κ.κ. Σόφτα και Κυρέζογλου να καλωσορίζουν τους παρευρισκομένους, δίνοντας παράλληλα και το σύνθημα για την εκκίνηση …της χαράς και της διασκέδασης. 

Εν αρχή ην η ψυχαγωγία 

Η καλλιτεχνική ομάδα “La Petite Marguerite” έκανε την αρχή με την «αφήγηση» ενός υπέροχου παραμυθιού που διηγήθηκαν με τη βοήθεια σαπουνοφουσκών που «έκλεισαν» μέσα τους την φαντασία και τα όνειρα κάθε παιδιού, που ήταν παρόν για να λάβει έπειτα την σκυτάλη ο κουκλοθίασος ΝΙΣΤΑ  που έδωσε μηνύματα σεβασμού της διαφορετικότητας και ειρηνικής συνύπαρξης με την παράσταση «Οι γείτονες».
 
Οι Burger Project ήταν αυτοί που έκλεισαν την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ  και το λεγόμενο ψυχαγωγικό κομμάτι αυτού, με μια διαδραστική συναυλία για παιδιά και ευφάνταστους ενήλικες, με όχημα τα τραγούδια τους, γρήγορα μουσικοκινητικά παιχνίδια και χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς. 

Το παιχνίδι ως τρόπος μάθησης 

Η δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ ήταν γεμάτη εκπαιδευτικές και συνάμα διασκεδαστικές δράσεις, ξεκινώντας με το  «Κινητό Πλανητάριο» STARLAB που στήθηκε στον χώρο προσφέροντας την ευκαιρία προβολών ανά ώρα με ένα μοναδικό ταξίδι στο διάστημα αλλά και το βιωματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής «Η Μυρμηγκοφωλιά» που παρουσίασε ο περιβαλλοντολόγος Παναγιώτης Παπαδόπουλος ενθουσιάζοντας τα παιδιά που έμαθαν τα πάντα γύρω από τα μυρμήγκια και τα έντομα.
 

Η ομάδα του «Χοροταξίου» ακολούθησε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα “Moves & Maths” που υλοποιείται εδώ και δύο χρόνια στον χώρο του, αποδεικνύοντας πως δύο ασύμβατες εκ πρώτης όψης έννοιες όπως αυτές του χορού και των μαθηματικών συνδέονται απόλυτα και μπορούν να αποτελέσουν μία ξεχωριστή ενότητα, διδασκαλίας των μαθηματικών μέσα από την κίνηση και τον χορό, ενώ η ομάδα “Hop Hop” έδωσε ακολούθως την ευκαιρία για ανέμελο παιχνίδι με χώμα, άμμο, νερό και χρώματα.

Ο Πανθρακικός Όμιλος Αντισφαίρισης Κομοτηνής ανέλαβε να συστήσει στα παιδιά το άθλημα του τέννις, ενώ αντίστοιχη ευκαιρία είχαν ακολούθως οι μικροί μας συμπολίτες να γνωρίσουν την τέχνη του μπαλέτου μέσα από την παρουσίαση της Σχολής Χορού “Plie”.
 

Το δίδυμο των “Grizo & Prassino” μοιράστηκε την απόλυτη  βοτανική εμπειρία μιλώντας για τα βότανα και το τσάι, «μαγειρεύοντας» παράλληλα με κάθε έναν εκ των παρευρισκομένων το δικό του μοναδικό βοτανικό μείγμα, ενώ οι επίδοξοι ζαχαροπλάστες δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που έστησε η «Πάστα Φλώρα».

Ο Mestre Ligeirinho του «Χοροταξίου» έδωσε μία εντυπωσιακή αλλά και διαδραστική παράσταση Capoeira μυώντας τους μικρούς συμπολίτες μας στην μαγεία της αφροβραζιλιάνικης πολεμικής τέχνης, ενώ μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, η ομάδα «ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ» παρουσίασε την πετυχημένη εκπαιδευτική θεατρική παράσταση  «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των  Ήχων».
 

Οι ακροβάτες και οι ζογκλέρ της οικογένειας Circus Taradadan διασκέδασε τους παρευρισκομένους, ταξιδεύοντάς τον σε ένα κόσμο γεμάτο χρώματα, μουσική και αστεία με την παράσταση «Ο Κύκλος» ενώ η αυλαία του Φεστιβάλ έπεσε αισίως με το θερινό σινεμά που στήθηκε από την κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης και την προβολή της ταινίας «Το Κόκκινο Μπαλόνι» του Αλμπέρ Λαμορίς.
 
Ο ουρανός «βάφτηκε» κόκκινος από τα δεκάδες μπαλόνια που απελευθερώθηκαν στο τέλος του Φεστιβάλ με την ευχή αυτά να συντροφεύουν και να ενθαρρύνουν την παιδική αθωότητα, όπως αυτή εκφράστηκε και αποτυπώθηκε το διήμερο του Φεστιβάλ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.