Διαγωνισμος για την πληρωση κενων θεσεων Συμβολαιογραφων

21 θέσεις στην Περιφέρεια Εφετείου Θράκης

Διαγωνισμό για την πλήρωση κενών θέσεων Συμβολαιογράφων της περιφέρειας κάθε Εφετείου, με ημερομηνία έναρξης (δηλαδή ελέγχου των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες Οργανωτικές Επιτροπές) στις 22- 10-2018 εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
Οι υποψήφιοι οφείλουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι 17-10-2018.
 
Ο διαγωνισμός διενεργείται: Α. Στην έδρα του Εφετείου Αθηνών για τους υποψηφίους εγγεγραμμένους σε Δικηγορικό Σύλλογο που υπάγεται στις περιφέρειες των Εφετείων Αθηνών, Εύβοιας, Πειραιώς, Πατρών, Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Ναυπλίου, Κρήτης, Ανατολικής Κρήτης, Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Δωδεκανήσου, Λαμίας και Καλαμάτας.
 
Για τους εγγεγραμμένους σε Δικηγορικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Εφετείου Θράκης ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην έδρα του Εφετείου Θεσσαλονίκης.
 
Οι επιθυμούντες τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, πέντε ημέρες τουλάχιστον πριν από την ημέρα έναρξης αυτού, οφείλουν να υποβάλουν στον Γραμματέα της Τριμελούς Οργανωτικής Επιτροπής στην έδρα του Εφετείου αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό, την οποία μπορούν να αναζητήσουν και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων www.ministryofjustice.gr, καθώς μια σειρά από δικαιολογητικά τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στην προκήρυξη του διαγωνισμού. 

Διαγωνισμός-Θέματα 

Ο διαγωνισμός είναι ενιαίος για όλη τη Χώρα και διεξάγεται κατά την ίδια ημέρα και ώρα για τις περιφέρειες όλων των Εφετείων.
 
Τα θέματα είναι κοινά για τους υποψηφίους όλης της Χώρας και διατυπώνονται από Κεντρική Επιτροπή με έδρα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε θέματα:
 
α) Αστικού Δικαίου, β) Εμπορικού Δικαίου, γ) Πολιτικής Δικονομίας, δ) Κώδικα Συμβολαιογράφων, ε) Ειδικών νόμων της οροφοκτησίας και κάθετης ιδιοκτησίας, του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, Δασικού Κώδικα, Φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων από οποιαδήποτε αιτία και τελών χαρτοσήμου, των νόμων για τη σύσταση και το σκοπό του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεως Ελλάδος, για τη διαδικασία κτηματογράφησης, για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου και για τη λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου (του οργανωμένου συστήματος με το ν. 2664/1998) και για τις συμβάσεις επί κινητών ή απαιτήσεων υποκειμένων σε δημοσιότητα και για τις συμβάσεις παροχής ασφάλειας (ν. 2844/2000).
 
Τα θέματα λαμβάνονται από την ύλη τη σχετική με τα καθήκοντα του Συμβολαιογράφου και η εξέταση των μαθημάτων γίνεται με συνθετική παρουσίαση πρακτικού θέματος και ερωτημάτων θεωρητικού χαρακτήρα.
 
Οι υποψήφιοι εξετάζονται προαιρετικά σε μία έως δύο ξένες γλώσσες (αγγλική, γαλλική και γερμανική).
 
Οι εξετάσεις όλων των μαθημάτων είναι μόνο γραπτές.
 
Μετά τη δημοσίευση του πίνακα επιτυχόντων, όσοι περιλαμβάνονται σε αυτόν, υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, εντός 10 εργάσιμων ημερών, στην οποία αναφέρεται με σειρά προτίμησης η έδρα ή οι έδρες των Ειρηνοδικείων που επιθυμούν να διοριστούν.
 
Το πρόγραμμα του διαγωνισμού θα καθορισθεί με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και θα αναρτηθεί στα Καταστήματα των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (www.ministryofjustice.gr). 

Οι θέσεις 

Οι κενές θέσεις Συμβολαιογράφων για την Περιφέρεια Εφετείου Θράκης είναι οι εξής:
 

Ειρηνοδικείο Αριθμός θέσεων
Ειρηνοδικείο Κομοτηνής 1
Ειρηνοδικείο Κομοτηνής (Σάπες) 1
Ειρηνοδικείο Δράμας 1
Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης 4
Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης (Σαμοθράκη) 1
Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης (Σουφλί) 1
Ειρηνοδικείο Καβάλας (Χρυσούπολη) 2
Ειρηνοδικείο Παγγαίου (Ελευθερούπολη) 1
Ειρηνοδικείο Ορεστιάδας 2
Ειρηνοδικείο Διδυμοτείχου 3
Ειρηνοδικείο Ξάνθης 3
Ειρηνοδικείο Ξάνθης (Σταυρούπολη) 1

 
Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν ολόκληρη την προκήρυξη εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.