Και οι εκλεγμενοι μουφτηδες εχουν γνωμη για το μουφτειακο!!!

Απαρατήρητα

Συνέντευξη τύπου σχετικά με το προεδρικό διάταγμα με τίτλο τον τίτλο «Δικονομικοί κανόνες επί υποθέσεων δικαιοδοσίας Μουφτή-Σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες» δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Σεπτεμβρίου στην «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής».
 
Ο λόγος για μία διαφορετική συνέντευξη τύπου που δόθηκε ενώπιον περισσοτέρων από 150 ιμάμηδων της Ροδόπης, παρουσία επίσης είκοσι περίπου γυναικών, κατά την διάρκεια της οποίας τον λόγο έλαβε ο ψευδομουφτής Κομοτηνής κ. Ιμπραήμ Σερήφ.
 

Ο κ. Σερήφ έκανε μία ιστορική αναδρομή στον θεσμό των Μουφτειών από το 1913 και έπειτα για να καταλήξει εκφράζοντας όπως ο ίδιος ανέφερε την αντίθεση τόσο του ιδίου όσο και των παρευρισκομένων Ιμάμηδων στο υπό διαβούλευση, μέχρι χθες, προεδρικό διάταγμα που περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με τον καθορισμό των αναγκαίων δικονομικών κανόνων για τη συζήτηση των υποθέσεων δικαιοδοσίας του Μουφτή και την έκδοση των αποφάσεών του, την ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης, σύστασης και διαδικασίας πλήρωσης θέσεων προσωπικού (μονίμων, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και μετακλητών υπαλλήλων) καθώς και  τη λειτουργία της Διεύθυνσης Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Μουφτή στις Μουφτείες.
 
Σύμφωνα με τα όσα μεταφράστηκαν στα ελληνικά κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Σερήφ δήλωσε πως δεν αποδέχεται το εν λόγω προεδρικό διάταγμα «διότι παίρνει όλα τα δικαιώματα της Μουφτείας και προσπαθούν να δημιουργήσουν κρατικές υπηρεσίες» μέσα στις οποίες όπως αναφέρθηκε «θα μπουν δικοί τους γραμματείς, με τον Μουφτή να βάζει μόνο την υπογραφή του».
 
«Οι εκλεγμένοι Μουφτήδες και οι Ιμάμηδες δεν το δέχονται» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά κάνοντας αναφορά στην διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, παρουσία των βουλευτών Ροδόπης, Ξάνθης και νομικών, της οποίας όπως τόνισαν θα ακολουθήσει συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου ώστε να του εκθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν μελλοντικά στις Μουφτείες από τα όσα προβλέπει το προεδρικό διάταγμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.