Μεγαλη η μειωση των διαζυγιων στη Ροδοπη το 2018

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ληξιαρχείων

Μεγάλη μείωση των διαζυγίων στη Ροδόπη το 2018, δείχνουν τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος Μητρώου Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο εγγράφονται όλες οι ληξιαρχικές πράξεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή.
 
Στα ληξιαρχεία της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα μέχρι τις αρχές Αυγούστου, καταγράφηκαν μόλις 14 διαζύγια, όταν πέρυσι τον Ιούλιο ο αριθμός των διαζυγίων είχε ήδη φτάσει τα 55, στο δρόμο για 178 διαζύγια όλο το 2017, έναν από τους υψηλότερους αριθμούς διαζυγίων τα τελευταία χρόνια.
 
Την ίδια ώρα σταθερή πορεία φαίνεται να κρατούν οι θάνατοι στην περιοχή μας, που στις αρχές Αυγούστου του 2018 είχαν φτάσει στους 814, όπως σταθερές φαίνεται να μένουν και οι γεννήσεις, αν και θα πρέπει να σημειωθεί για ακόμη μια φορά πως στις ληξιαρχικές πράξεις στη Ροδόπη παρατηρούμε πάντα πολύ λίγες γεννήσεις, μιας και πολλοί συμπολίτες μας προτιμούν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, και η εγγραφή γίνεται εκεί αντί για τη Ροδόπη. 

Τα στατιστικά μέχρι τώρα για το 2018 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, στη Ροδόπη είχαμε μέχρι τώρα 1.394 ληξιαρχικές πράξεις, σε λίγο χαμηλότερο ρυθμό σε σχέση με το 2017.
 
Συνολικά είχαμε 814 θανάτους, που αναμένεται να φτάσουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι όταν είχαμε 1.458 θανάτους, ενώ οι γεννήσεις έφτασαν τις 270 γεννήσεις, ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
 
Όσο για τους γάμους, αυτοί συνεχίζονται με αυξημένο ρυθμό, φτάνοντας τους 290, με ρυθμό που αναμένεται να ξεπεράσει τον συνολικό αριθμό του 2017 όταν είχαμε 513, ενώ τα διαζύγια «κατέρρευσαν» στα 14 μέχρι τις αρχές Αυγούστου, όταν πέρυσι είχαμε συνολικά 178.
 
Τέλος στη Ροδόπη είχαμε τη σύναψη 6 συμφώνων συμβίωσης, σχεδόν όσο σε όλη την περυσινή χρονιά, που καταγράφηκαν 7 σύμφωνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.