Η Υπηρεσια Αιμοδοσιας του Νοσοκομειου Κομοτηνης συμμετεχει στις δρασεις του ΕΚΕΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στις 11 Σεπτεμβρίου στον χώρο του νοσοκομείου

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο αρμόδιος φορέας για την αυτάρκεια της χώρας σε αίμα, προχωρά σε νέες δράσεις ευαισθητοποίησης με στόχο την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, προτρέποντας τους να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες.
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνεται από 11 Σεπτεμβρίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2018 ποδηλατοδρομία που θα συμπεριλαμβάνει περισσότερες από 40 πόλεις σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα θα ξεκινήσει από Αλεξανδρούπολη και αφού διανύσει περίπου 1.200 χιλιόμετρα, θα καταλήξει στην Αθήνα. Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Κομοτηνής, συμμετέχοντας στην εν λόγω δράση, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του νοσοκομείου Κομοτηνής στις 11 Σεπτεμβρίου από 09:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ.
 
Πρόθεση της Υπηρεσίας είναι να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία της Κομοτηνής και ιδιαίτερα η νεολαία.  Όπως θυμίζει άλλωστε σε σχετική ανακοίνωση «η πρωτοφανής τραγωδία που έπληξε τη χώρα μας, με επίκεντρο την Αττική είχε ως αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν οι ανάγκες αίματος και παραγώγων και μάλιστα σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού. Η τοπική κοινωνία της Κομοτηνής ανταποκρίθηκε πέρα από κάθε προσδοκία στην έκκληση για αίμα. Όμως αυτή η προσφορά αίματος θα χρειαστεί να συνεχιστεί , έτσι ώστε να συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων και την ορθολογικά κατανομή του αίματος σύμφωνα με τις ανάγκες. Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του ΓΝ Κομοτηνής καλεί όλους τους συλλόγους και τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία στις 11 Σεπτεμβρίου στον χώρο του τμήματος της Αιμοδοσίας από 9:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ Ας ενώσουμε όλοι μαζί τα χέρια με μια κόκκινη κλωστή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.