Αισιοδοξος για την καλυψη των κενων μεχρι την αρχη της σχολικης χρονιας ο Π. Κεραμαρης

500-600 τα κενά εκπαιδευτικών στην ΑΜΘ στη Γενική Εκπαίδευση, 200 στην Ειδική

Την αισιοδοξία του ότι μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου θα έχουν καλυφθεί τα περισσότερα κενά που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες της ΑΜΘ, εξέφρασε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, κ. Παναγιώτης Κεραμάρης.
 
Όπως ανέφερε, παρόλο που ο ακριβής αριθμός των κενών θα γίνει γνωστός από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, όταν και επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους, τα κενά εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ανέρχονται γύρω στα 500-600 κενά στη γενική εκπαίδευση, με περίπου 200 να είναι τα κενά στην ειδική εκπαίδευση.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη έχουν γίνει οι αιτήσεις των αναπληρωτών και έχουν αναρτηθεί οι πίνακες, ενώ έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να δηλώσουν περιοχές προτίμησης για πρόσληψή τους ως αναπληρωτών, πλήρους ή/και μειωμένου ωραρίου ή/και ως ωρομισθίων, σε σχολικές μονάδες έως και την Πέμπτη 30 Αυγούστου.
 
Ο κ. Κεραμάρης σημείωσε πως το Υπουργείο έχει δεσμευτεί πως το πρώτο κύμα πρόσληψης αναπληρωτών θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου, ώστε να καλυφθούν τα κενά πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
 
«Το μεγάλο κύμα των αναπληρωτών θα είναι στα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Να υπενθυμίσουμε πως φέτος αναμένεται να προσληφθούν περίπου 13.000 -13.500 αναπληρωτές και για τις δυο βαθμίδες.
 
Παράλληλα αναμένεται αύξηση προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή  αλλά και αύξηση των προσλήψεων στις Τάξεις Υποδοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.