Τα πολλαπλα προσωπεια του ερωτα στο Αρχαιο θεατρο Μαρωνειας

Με την παράσταση «Ο Έρωτας στη διαχρονικότητα του» συμμετείχε το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στο Φεστιβάλ Μαρωνείας Σαπών

Μια παράσταση για τον έρωτα, τα πολλαπλά του προσωπεία, αλλά και τη διαχρονικότητά του παρουσίασαν στο κοινό που βρέθηκε στο αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας το Σάββατο 25 Αυγούστου τα μέλη του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, συμμετέχοντας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Φεστιβάλ Μαρωνείας –Σαπών.
 

Η μουσικοθεατρική παράσταση ήταν αφιερωμένη στο μεγαλείο του έρωτα και στη διαχρονικότητά του, υμνώντας τον έρωτα μέσα από τον ποιητικό λόγο της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας ως κοσμογονική δύναμη, ως πνοή ανάτασης και ολοκληρωμένης επικοινωνίας.
 

Παράλληλα, µε όχημα τα τραγούδια και τις μουσικές δημιουργίες των Ελλήνων ανά τους αιώνες αναδείχθηκε η ανυπέρβλητη, αναλλοίωτη και αδιαμφισβήτητη αξία του Έρωτα, ενώνοντάς τον με την ποίηση και τη μουσική, σε μια μαγική και γοητευτική θεατρική σύμπλευση. 

Οι συντελεστές ήταν οι εξής: 

Σκηνοθεσία- Επιμέλεια Κειμένων : Άννα Μαχαιροπούλου
Σκηνικά κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης
Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς
Επιμέλεια μουσικής: Γιώργος Ευφραιμίδης – Άννα Μαχαιροπούλου
Φωτογραφίες : Θεανώ Πασχάλη
 
Έπαιξαν με αλφαβητική σειρά: Ελίζα Κιτσικίδου, Γιώργος Κουκαλιώτης, Μαργαρίτα Μαργαριτοπούλου, Εύα Σκότη, Εύη Φιλιππίδου
 
Μουσική Συνοδεία των κειμένων: Γιώργος Κελεσίδης
Ενορχήστρωση Γιώργος Ευφραιμίδης
 
Έπαιξαν οι μουσικοί: Πόλυ Λακάκη: φωνή, Σταύρος Παυλίδης: φωνή, Δώρα Καραγκιοζάκη: κανονάκι, Κυριάκος Τσακιράκης : λαούτο, κιθάρα, μπουζούκι, Σιρίν Καρα Γιουσούφ: βιολί, Γιάννης Κερζεβάνης: πλήκτρα, Γιώργος Ευφραιμίδης: κιθάρα, μπάσο, Βεϊσέλ Αχμέτ: κρουστά, Ελένη Αποστολίδου: ποντιακή λύρα, φωνή, Γιώργος Κελεσίδης: Ηλεκτρική κιθάρα, σάζι, πλήκτρα, ηχητικά εφέ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.