Το Facebook προειδοποιει 4 εκατ. χρηστες για ενδεχομενη καταχρηση των στοιχειων τους

To Facebook απαγόρευσε εφαρμογή με quiz και προειδοποίησε 4 εκατομμύρια χρήστες πως μπορεί να ΄χει γίνει κατάχρηση των προσωπικών τους δεδομένων.

Mέσω ενός ποσταρίσματος το Facebook ενημέρωσε πως απαγόρευσε το app με όνομα “MyPersonality”, το οποίο ήταν κυρίως ενεργό πριν το 2012, γιατί αρνήθηκε την επιθεώρηση. Έπειτα από έρευνα προέκυψε ότι είχε περιορισμένες προστασίες χρηστών και “ως αποτέλεσμα αυτού ήταν να ειδοποιήσουμε περί τους 4.000.000 χρήστες, που επέλεξαν να μοιραστούν τις πληροφορίες που 'χαν στο Facebook με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, πως μπορεί να 'χει γίνει λανθασμένη χρήση αυτών των data”, έγραψε ο αντιπρόεδρος του κολοσσού, στο τμήμα των εταιρικών σχέσεων, Ιme Archibong.

Η απάντηση του ιδρυτή της εφαρμογής

To app είχε δημιουργηθεί από τον ερευνητή David Stillwell και επέστρεπε στους χρήστες να απαντούν σε ερωτηματολόγιο σχετικό με την προσωπικότητα τους. Με δηλώσεις του στο περιοδικό Fortune, ο Stillwell αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του Facebook, εξηγώντας πως “όλες οι απαραίτητες συγκαταθέσεις παρέχονται εκτενώς και επαναλαμβανόμενα από όλους τους χρήστες του Facebook, κάθε φορά που χρησιμοποιούν την εφαρμογή”.

Το social network που 'χει πληγεί από σειρά σκανδάλων και αμφιλεγόμενων κινήσεων, σχετικών με τη χρήση προσωπικών δεδομένων των χρηστών, αποκάλυψε πως από την αρχή της έρευνας, τον Μάρτιο, έως τώρα έχει προχωρήσει στην αναστολή περισσότερων από 400 apps, για ανησυχίες που αφορούν τη χρήση δεδομένων. Μόνο την Τετάρτη 22/8, το Facebook και το Twitter ανέστειλαν τη λειτουργία 900 λογαριασμών, που συνδέθηκαν με το Ιράν και τη Ρωσία, για “παραπλανητική πολιτική συμπεριφορά”.

Πηγή: www.news247.gr
Φωτογραφία:AP Photo/Wilfredo Lee, FILE

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.