Η επιδειξη μοδας των κρατουμενων στις φυλακες Γρεβενων (+ Βιντεο)

Μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας στην Κοζάνη - Παρουσιάστηκαν τα ρούχα που δημιούργησαν 12 κρατούμενοι του Σωφρονιστικού καταστήματος στο Φελί Γρεβενών

Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί γύρω από την εξέδρα που έχει στηθεί στον μέσον της πλατείας. Από τα μεγάφωνα οι οργανωτές ενημερώνουν ότι ξεκινά μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας με γυναικείες, αντρικές και παιδικές φορεσιές.

Βέβαια η στιγμή που όλοι χειροκροτούν με θέρμη είναι όταν η εκφωνήτρια της βραδιάς αναφέρει ότι όλα τα ρούχα που θα παρουσιαστούν στην αποψινή επίδειξη είναι δημιουργίες 12 κρατουμένων του Σωφρονιστικού καταστήματος στο Φελί Γρεβενών. Ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Δασκαλόπουλος που είναι ένας εκ των συνδημιουργών της εκδήλωσης και παρακολουθεί μαζί μας αυτή την πρωτότυπη βραδιά φροντίζει να μας πληροφορήσει ότι ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκονται συγγενείς αλλά και σύζυγοι των κρατουμένων με τα παιδιά τους που ήρθαν να θαυμάσουν τις δημιουργίες των πατεράδων τους.

Τα φωτά χαμηλώνουν και τα μοντέλα αρχίζουν να κάνουν τα περάσματά τους στην σκηνή. Είναι κορίτσια, αγόρια και χορευτές από πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, που ανταποκρίθηκαν χωρίς περιστροφές στο κάλεσμα της εκπαιδεύτριας και ειδικής σε θέματα ραπτικής Αναστασία Πουλατσόγλου όταν ζήτησε την βοήθειά τους για να αναδείξει τις δημιουργίες των κρατούμενων μαθητών της.

Εκατό σαράντα κομμάτια, γυναικείες και αντρικές ενδυμασίες, βραδινά φορέματα για πιο επίσημες στιγμές και παιδικές φορεσιές είναι μερικές από τις δημιουργίες που ετοίμασαν οι τρόφιμοι των φυλακών και παρουσιάστηκαν σε μια επίδειξη μόδας που διήρκησε μια ώρα.

Η υπεύθυνη του προγράμματος εκμάθησης ραπτικής στις φυλακές Γρεβενών, Αναστασία Πουλατσόγλού, δήλωσε συγκινημένη από την παρουσία του κόσμου και την θερμή υποδοχή που επιφύλαξε σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση αλλά και από την αθρόα συμμετοχή των νέων παιδιών, αγοριών και κοριτσιών της πόλης της Κοζάνης, που επί μια βδομάδα εργάστηκαν εθελοντικά και συμμετείχαν στην δημιουργία αυτής της εκδήλωσης.

Στο χώρο της πλατείας υπήρχε μπαζάρ με κατασκευές και δημιουργίες των κρατουμένων όπου τα έσοδα από την πώλησή τους προορίζονται στο να ενισχύσουν βασικές ανάγκες όσων δεν διαθέτουν καμία οικονομική δυνατότητα η κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο που θα μπορούσε να τους ενισχύσει.

Στις φυλακές Γρεβενών λειτουργεί ένα σύγχρονο και μοντέρνο εργαστήριο κοπτικής – ραπτικής με 20 μηχανές που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την μεταρρύθμιση του ελληνικού δικαστικού συστήματος που έτρεξε το υπουργείο δικαιοσύνης, με την αρωγή και υποστήριξη ειδικών της Αυστριακής κυβέρνησης. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Δασκαλόπουλος θα επιδιώξουμε μέσω της συνεννόησης με το υπουργείο Δικαιοσύνης την συνέχιση αυτής της πρωτοβουλίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.