Με 4 sold out παραστασεις επεσε η αυλαια του «Κος & Κα Παπαπαρασκευα»

Η ερασιτεχνική θεατρική παράσταση σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ιωακείμ Ιωακειμίδη - Κομμάτι των εσόδων θα δοθούν για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Αυλαία έριξε το βράδυ της Παρασκευής, 27 Ιουλίου, μετά από τέσσερις sold out παραστάσεις η νέα παράσταση του ταλαντούχου Κομοτηναίου Ιωακείμ Ιωακειμίδη.
 
Η αστυνομική κωμωδία καταστάσεων «Κος & Κα Παπαπαρασκευά» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ιωακείμ Ιωακειμίδη, ο οποίος για πρώτη φορά έμεινε στα παρασκήνια δίνοντας τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στους συνεργάτες του κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού που έδωσε το «παρών» γεμίζοντας την Λέσχη Κομοτηναίων και τις τέσσερις βραδιές.
 
Γεγονός αισιόδοξο αν κρίνει κανείς ότι όπως ανακοινώθηκε στο σύνολο των παραστάσεων κομμάτι των εσόδων αυτών θα δοθούν για την κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής.
 

Η κανονική υλοποίηση της παράστασης αποτέλεσε δίλημμα για τους συντελεστές οι οποίοι όπως ανέφερε ο κ. Ιωακειμίδης επί σκηνής βλέποντας τα γεγονότα της Αττικής ήρθαν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της ακύρωσής της. Ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Ιωακειμίδης πέραν της οικονομικής συνεισφοράς που θα μπορούσε να εξασφαλιστεί για τα «θύματα» της τραγωδίας, η παράσταση αυτή «ελπίζουμε να είναι  γροθιά στα στομάχια όλων αυτών που προσπαθούν με τον πιο βίαιο τρόπο, δίχως να υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές και φυσικές καταστροφές να αποδείξουν την δύναμή τους». Άλλωστε όπως εξήγησε «πόνος και γέλιο είναι έννοιες αλληλένδετες. Οι αρχαίοι το έλεγαν χαρμολύπη».  
 
Όπως και έγινε καθώς για μία ώρα κάθε βράδυ οι συντελεστές της παράστασης κατάφεραν να κερδίσουν το γέλιο αλλά και το χειροκρότημα των θεατών που ενίσχυσαν με την παρουσία τους την προσπάθεια.
 

Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, ήτοι οι Βασίλης Φραντζόπουλος και Εμμανουέλα Καφετζοπούλου έπεισαν και χάρισαν στιγμές γέλιου ως Κος και Κα Παπαπαρασκευά, ενώ αξιομνημόνευτοι έμειναν και οι Αλεξάνδρα Στρουμπή, Κατερίνα Βουτσά, Κωνσταντίνος Κολάτσος, Παναγιώτης Γιαγκίνης και Τερψιθέα Χαριτοπούλου που τους συνόδεψαν επί σκηνής.
 

Μία νεανική ερασιτεχνική παράσταση, που αποτέλεσε και την πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του Ιωακείμ Ιωακειμίδη, ο οποίος ξεκίνησε την συγγραφή της όντας ακόμα μαθητής του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής και φέτος είχε την ευκαιρία να την κάνει πραγματικότητα.
 

Μία παράσταση που αποτέλεσε ακριβώς αυτό που στόχευαν εξ αρχής οι συντελεστές, να αποτελέσει μία ευχάριστη ανάσα δροσιάς και γέλιου στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.