Επιστολη με παραληπτη τον πρωθυπουργο απο το ΚΙΕΦ

Ζητά την εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου για τη Θράκη

Επιστολή στον πρωθυπουργό απέστειλε το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, ζητώντας την εκπόνηση ειδικού σχεδίου ανάπτυξης για την περιοχή της Θράκης. Θίγοντας το θέμα της εντεινόμενης μετανάστευσης κατοίκων της περιοχής στο εξωτερικό και την αύξηση των αυτοκτονιών ως απόρροια της δεινής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη Θράκη το ΚΙΕΦ προτείνει δέσμη μέτρων όπως «η αναβολή των πληρωμών των ασφαλίστρων του ΟΓΑ για τους αγρότες, διευκολύνση των πληρωμών των οφειλών των συναλλαγών και η άμεση αποζημίωση των ζημιών στα γεωργικά προϊόντα».
 
Παράλληλα τονίζεται πως «είναι ζωτικής σημασίας η επείγουσα εφαρμογή ενός σχεδίου οικονομικής ανάπτυξης που θα καλύπτει τις περιοχές Ροδόπης και Ξάνθης, οι οποίες είναι οι φτωχότερες περιοχές της χώρας μας σύμφωνα με τα στοιχεία των επίσημων στατιστικών υπηρεσιών».
 
Αναλυτικά η επιστολή:
 
«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην οικονομική κρίση που επηρεάζει την περιοχή της Θράκης και ιδιαίτερα τον μειονοτικό πληθυσμό. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μεγάλη μετανάστευση από την περιοχή της Θράκης λόγω της οικονομικής κρίσης.
 
Θέλω να πω με μεγάλη λύπη ότι οι οικονομικοί δείκτες που είναι σε ανάκαμψη για την χώρα μας δεν αντανακλούν στην περιοχή μας. Είναι αλήθεια ότι το πραγματικό ποσοστό ανεργίας στην περιοχή μας είναι πολύ υψηλό και το γεγονός πως ειδικά για νέους που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, αναγνωρίζεται από όλους. Οι νέοι μας φεύγουν από τα  χωριά τους. Την τελευταία περίοδο, οι νέοι μας εγκαταλείπουν τα χωριά τους. Υπάρχει μεγάλη μετανάστευση εκπαιδευμένων ατόμων. Οι αυξανόμενες αυτοκτονίες λόγω οικονομικών προβλημάτων είναι ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή μας.
 
Εντός του πλαισίου του αγώνα ενάντια σε αυτές τις βαριές οικονομικές συνθήκες, μπορεί να αναφερθούν ως επείγοντα τα εξής μέτρα, η αναβολή των πληρωμών των ασφαλίστρων του ΟΓΑ για τους αγρότες, διευκόλυνση των πληρωμών των οφειλών των συναλλαγών και η άμεση αποζημίωση των ζημιών στα γεωργικά προϊόντα.
 
Ζητούμε να υπάρξει ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης και ειδικότερα της ανεργίας στην περιοχή της Θράκης. Είναι ζωτικής σημασίας η επείγουσα εφαρμογή ενός σχεδίου οικονομικής ανάπτυξης που θα καλύπτει τις περιοχές Ροδόπης και Ξάνθης, οι οποίες είναι οι φτωχότερες περιοχές της χώρας μας σύμφωνα με τα στοιχεία των επίσημων στατιστικών υπηρεσιών.
 
Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να μειωθούν ή και ακόμη πρέπει και να υποστηριχθούν οι πριμοδοτήσεις στήριξης που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία αποτελούν σημαντικές πηγές εισοδήματος για τους κατοίκους της περιοχής, όπως ο καπνός.
 
κ. Πρωθυπουργέ,
Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην έκκληση για το αναπτυξιακό σχέδιο που απαιτείται για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.