Κομοτηνη: Συγκεντρωση ειδων για τους πληγεντες των πυρκαγιων

Τα σημεία και τα είδη που συγκεντρώνονται

ΑΕ Κομοτηνής, Πανθρακικός, ΠΑΟΚ Κοσμίου

Στην εθνική τραγωδία που πλήττει την χώρα μας, ΑΕ Κομοτηνής, Πανθρακικός και ΠΑΟΚ Κοσμίου ενώνουν τις δυνάμεις τους και μαζεύουν είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που έχασαν μέσα σε λίγες ώρες ό,τι έκτιζαν μια ζωή.

Για τον λόγο αυτό συγκεντρώνουμε φάρμακα, πετσέτες, γάζες, μπενταντιν, πάνες, μωρομαντηλα, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης με στόχο να σταλούν την Παρασκευή στους πληγέντες.

Τα είδη συγκεντρώνονται:

  • Γραφεία ΑΕ Κομοτηνής (Δ. Σοφούλη – απέναντι από την Λέσχη Κομοτηναίων, 10:00 με 13:00) – Βασίλης Στοάκης , 6936192288
  • Καφενείο “Το Ραχατι”, Ηροδότου 5 , Δημήτρης Πουλακίδας , 6943277035
  • Scarlet Bar, Πεζόδρομος Βενιζέλου, Βασίλης Χατζηκωνσταντίνου , 6980285360

Τα είδη θα συγκεντρώνονται μέχρι την Παρασκευή στις 12:00.

Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Παράλληλα το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του ΕΕΣ βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και εγρήγορση για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στο Ν. Αττικής.

Για την αντιμετώπιση των αναγκών, όποιος θέλει μπορεί να συνδράμει με:
⦁ ξηρή τροφή μακράς διάρκειας (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα),
⦁ φάρμακα, γάζες, φυσιολογικοί οροί, αντιεγκαυματικές αλοιφές (Fucidin) και Betadine
⦁ μωρομάντηλα, παιδικές πάνες κλπ.

Η συγκέντρωση θα γίνεται σήμερα στα γραφεία του Π.Τ. Κομοτηνής του Ε.Ε.Σ.(Μαρασλή και Πύργου 1 , Πολυλειτουργικό Δήμου Κομοτηνής , 3ος όροφος ) μέχρι τις 19:00, ώστε να αποσταλούν άμεσα στους πληγέντες.

Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης σήμερα από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. και αύριο από τις 8 έως τις 3 μ.μ και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. συλλέγει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο χώρο του Επιμελητηρίου (Καβείρων 12) για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στην Αττική.

Συγκεκριμένα συλλέγονται:

Γάζες, betadine, γάζες fucidin, ξηρά τροφή, νερό και τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, ρύζι, μακαρόνια και λοιπά ζυμαρικά, κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα συμπυκνωμένο μακράς διαρκείας κλπ), πάνες και μωρομάντηλα.

Η διοίκηση του ΕΒΕΡ παρακαλεί όλους όσους έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν.

Όσα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρωθούν θα αποσταλούν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών για να τα παραδώσει στους αρμόδιους φορείς.

Συγκέντρωση ειδών και σε επιχειρήσεις

Επίσης είδη πρώτης ανάγκης, όπως ξηρή τροφή μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένεο νερό, συγκεντρώνει το κατάστημα Avant Garde στο χώρο του στην Κομοτηνή, για την αποστολή στους πυρόπληκτους της Αθήνας.

Επιπλεόν το Πρατήριο υγρών καυσίμων Βελκόπουλος Κων/νος συγκεντρώνει ξηρά τροφή, ρούχα και φάρμακα μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Για πληροφορίες καλέστε στο 25310-72522.

Μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου συγκέντρωση ειδών και από τους “Φιλοτέχνες”

Είδης πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν και τα μέλη της Στέγης Πολιτισμού, Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες», από την Τετάρτη 25 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου, για όσους θέλουν να βοηθήσουν τους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές στον νομό Αττικής.

Για την αντιμετώπιση των αναγκών, όποιος θέλει μπορεί να συνδράμει με ξηρά τροφή μακράς διάρκειας (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα), φάρμακα, γάζες, φυσιολογικούς ορούς, αντιεγκαυματικές αλοιφές (Fucidin) και Betadine, παιδικές πάνες κλπ.

Τα είδη συγκεντρώνονται:

  • Στο γραφείο «Διεκπεραιώσεις Ιωάννης Παπαδόπουλος» (Χαριλάου Τρικούπη 25) κατά τις πρωινές ώρες 10:00-14:00.
  • Στην Καπναποθήκη (Γεωργίου Κονδύλη 61) στον δεύτερο όροφο την Τετάρτη από 17:00-18:30 και την Παρασκευή από 18:30-20:00.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση τα είδη θα συγκεντρώνονται μέχρι και την Παρασκευή στις 20:00, ούτως ώστε στη συνέχεια να αποσταλούν στην Αθήνα.

Δωρεάν μεταφορά ειδών για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές και από το ΚΤΕΛ Ροδόπης

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες της Ροδόπης πως αναλαμβάνει την δωρεάν μεταφορά στην Αθήνα, ειδών πρώτης ανάγκης ή άλλων υλικών εξέδωσε το ΚΤΕΛ Ροδόπης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Το ΚΤΕΛ Ροδόπης ευαισθητοποιημένο πάντα σε ζητήματα που αφορούν στην ελληνική κοινωνία, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε την Πατρίδα μας και ειδικότερα περιοχές της Αττικής και αναλαμβάνει την δωρεάν μεταφορά στην Αθήνα, ειδών πρώτης ανάγκης ή άλλων υλικών που θα προσφέρουν συμπολίτες μας για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές.

Δωρεάν αποστολή δεμάτων από τα ΕΛΤΑ

Να υπογραμμίσουμε πως τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν πως  με απόφαση της Διοίκησης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προσφέρει την δυνατότητα σε  όλους τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018.

Τα είδη που θεωρούνται απαραίτητα είναι:

  • Εμφιαλωμένα νερά
  • Χυμοί
  • Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
  • Γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως τα Ταχυδρομικά Καταστήματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, λειτουργούν κανονικά.

Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής

Και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συνδράμουν, να προσέλθουν σήμερα 18:00-21:00 στα γραφεία του Συλλόγου στην Κουρτίδη 4.

Πολιτιστικός Σύλλογος Φαναρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φαναρίου με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις των πυρκαγιών στην Αττική αποφάσισε σύσσωμος την ερανική συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό τη βοήθεια προς τους πληγέντες. Ο Σύλλογος καλεί όλους τους κατοίκους του Φαναρίου αλλά και των γύρω χωριών να βοηθήσουμε ο καθένας όσο και όπως μπορεί. Οι ανάγκες αυτή τη στιγμή είναι: εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και δεν χρειάζονται μαγείρεμα (όπως κονσέρβες, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια), γάλα εβαπορέ, πάνες, μωρομάντηλα, γάζες, βαμβάκι, betadine, fucidin, depon. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει από Τετάρτη 25 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 27 Ιουλίου και ώρες 18.00-21.00 στο κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φαναρίου.

Πρόσκοποι Ροδόπης

Οι Πρόσκοποι Ροδόπης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων οργανώνουν επίσης δράση για συγκέντρωση ειδών ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Συγκεκριμένα, σήμερα 24/7, από τις 6 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ, στο κτίριο των Ναυτοπροσκόπων Κομοτηνής (παλαιά οδό Ξάνθης-Νικ. Πλαστήρα 6), και στο Κτηνιατρικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης (Εθν. Αντίστασης 12), συγκεντρώνουν:
• Τρόφιμα (μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές).

• Φάρμακα (παιδικά σιρόπια, Betadine, Fucidin, γάζες, pulvo).
• Νερά και χυμούς.
• Είδη καθαριότητας (πετσέτες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, σαπούνια).

Περισσότερες πληροφορίες στο 6932318839.

Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής

Είδη πρώτης ανάγκης, όπως γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.ά) συγκεντρώνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, σε καταστήματα της πόλης
 
Σημεία συγκέντρωσης

  • Σεργκενλίδης all about home
  • Eponymo kid
  • Οπτικά Kasparian
  • Avantage
  • Kasapis menswear

Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στα παραπάνω καταστήματα.

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

Ο ΣΥΡΙΖΑ  Ροδόπης  εκφράζει την βαθιά του θλίψη και οδύνη για την ανείπωτη τραγωδία που πλήττει τα δυο τελευταία 24ωρα τη χώρα μας, λόγω των καταστροφικών και φονικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στο λεκανοπέδιο Αττικής. Η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους πληγέντες συνανθρώπους μας.
 
Σε αυτές τις δύσκολες ώρες καλούμε όλους τους κατοίκους της Ροδόπης για την ελάχιστη υλική συνεισφορά τους προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά  και συγκεντρώνουν, την Τετάρτη  25/7/2018, το πρωί 10:30 έως 15:00 και το απόγευμα 18:00 έως 20:30 στο  Στέκι Πολιτισμού & Αλληλεγγύης  στην οδό Σεφέρη 4 (παραπλεύρως της Μιλτιάδου στο στενό που βγάζει στον πεζόδρομο της Βενιζέλου – Τηλέφωνο:  2531 553 004):
 
1. Εμφιαλωμένο νερό
Χυμούς
Γάλα συμπυκνωμένο μακράς διάρκειας
Τρόφιμα συσκευασμένα που διατηρούνται εκτός ψυγείου (φρυγανιές, μπισκότα, κρουασάν, κονσέρβες κλπ)
 
2. Αποστειρωμένες γάζες
Βαμβάκι
Φυσιολογικό ορό
Ήπια αντισηπτικά
Αντιεγκαυματικές αλοιφές
Αυτοκόλλητα ράμματα
Μάσκες & Γάντια μιας χρήσης
Παυσίπονα
 
3. Χαρτικά
Μωρομάντηλα
Πάνες
Μπαταρίες ΑΑ & ΑΑΑ
 
Δεν χρειάζονται είδη ρουχισμού.

Φωτογραφία: Eurokinissi
 

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.