Πανθρακικο Σταδιο: Εγιναν πολλα, μελλει να γινουν αλλα τοσα …

Γιώργος Μαυρίδης:«Από το 2008, όταν συνταξιοδοτήθηκαν και τα τελευταία μέλη του προσωπικού, δεν υπήρξαν ξανά προσλήψεις» - «Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως το στάδιο λειτουργεί προς όφελός του, το αγαπά, το σέβεται και στην πλειονότητά του θέλει να το διατηρεί καθαρό»

Αρκετά μας έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό ως πόλη η κατάσταση που επικρατεί στο Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής. Είναι σαφές πως  αποτελεί πόλο έλξης για όλες τις ηλικίες , συνδυάζοντας μάλιστα πρωταθλητισμό, μαζικό αθλητισμό και αναψυχή.
 
Θα ήταν αστοχία, όμως, να μην καταγράψουμε πως η λειτουργία του επισκιάζεται από προβλήματα και χρονοτριβή. Κι αυτό γιατί η  παντελής έλλειψη μόνιμου προσωπικού και τα λιγοστά μηχανήματα δυσχεραίνουν το έργο της διοίκησης, που, όπως δημοσιοποίησε μέσω του «ΠτΘ» ο πρόεδρος, κ. Γιώργος Μαυρίδης καλεί τους πολίτες να συνδράμουν, προσφέροντας την βοήθειά τους, όπου μπορούν,  υποδεικνύοντας, ταυτόχρονα, τυχόν αστοχίες.

Μπλοκάκια και παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες επιφέρει η παντελής έλλειψη μόνιμου προσωπικού

Το Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής εξελίσσεται σε πόλο έλξης για τους κατοίκους του αστικού ιστού της πόλης και όχι μόνο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρόκειται για έναν περιφρουρημένο χώρο που  διαθέτει όλες τις ανέσεις, ενώ κατά το διάστημα από τον Μάιο μέχρι τις αρχές Ιουλίου ο μέσος όρος επισκεψιμότητας άγγιξε τα 650 άτομα ημερησίως.
 
Τα παραπάνω μετέφερε ο κ. Μαυρίδης με την επισήμανση πως κάτι τέτοιο επέφερε αυξημένες ευθύνες στην διοίκηση που έκρινε ως αναγκαίο να εξωραΐσει τον χώρο και να βελτιώσει τις υποδομές. Αυτήν την στιγμή, ωστόσο, το στάδιο δεν διαθέτει καθόλου μόνιμο προσωπικό άρα όλες οι εργασίες γίνονται « με μπλοκάκια και παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες», γεγονός που έχει επηρεάσει καίριους χώρους, όπως οι τουαλέτες και τα αποδυτήρια.
 
«Από το 2008, όταν συνταξιοδοτήθηκαν και τα τελευταία μέλη του προσωπικού, δεν υπήρξαν ξανά προσλήψεις. Τα προηγούμενα χρόνια, όπως και τώρα προσπαθήσαμε να τακτοποιηθούμε με κάποια πεντάμηνα και οκτάμηνα αλλά με την επισκεψιμότητα να αυξάνεται οι καθημερινές ανάγκες δεν καλύπτονται», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας εν συνεχεία λόγο για «δυσκινησία» των διαδικασιών.

«Το σύστημα αυτό σαφώς και εξασφαλίζει την διαφάνεια, συνεπάγεται, ωστόσο, μία δυσκινησία με όλες τις “ασθένειες” που αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας»

Συνολικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει κρατήσει υπό την άμεση εποπτεία της περίπου 10 εθνικά στάδια σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και το Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Από την στιγμή, λοιπόν, που δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Κομοτηνής τόσο οι επιτροπές διοίκησης όσο και η χρηματοδότηση ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία.
 
«Όλα λειτουργούν μέσα από την “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”. Το σύστημα αυτό σαφώς και εξασφαλίζει την διαφάνεια, συνεπάγεται, ωστόσο, μία δυσκινησία με όλες τις “ασθένειες” που αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας», υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο πως έχει ορισθεί μία επταμελής διοικούσα επιτροπή. Υπάρχει, κατά συνέπεια μία ευελιξία, αφού τα μέλη της είναι σε θέση να αφουγκραστούν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, διαμορφώνοντας αναλόγως τη λειτουργία του Πανθρακικού Σταδίου.

Πεδίο «συγκρούσεων» ανάμεσα στους πολίτες τα συμπαθή τετράποδα

Συνεχίζοντας την καταγραφή των προβλημάτων ο κ. Μαυρίδης ιεράρχησε ως ένα από τα κυριότερα το ζήτημα με τα – κατά τα άλλα συμπαθέστατα – τετράποδα, που συχνά αποτελούν πεδίο «συγκρούσεων» ανάμεσα στους πολίτες. Εκτός από απλούς πολίτες, όμως, το Πανθρακικό Στάδιο φιλοξενεί και αθλητικούς συλλόγους, που περιμένουν την αναβάθμιση του ταρτάν, του ελαστικού, δηλαδή, τάπητα που χρησιμοποιείται στον στίβο.

«Κοντεύει να εξαλειφθεί εντελώς  λόγω της παλαιότητάς του -βρίσκεται εκεί περισσότερα από 25 χρόνια-  και των καιρικών συνθηκών, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών. Απαιτείται, όμως, μία δαπάνη της τάξεως των 400.000 ευρώ που μας ξεπερνάει», προσέθεσε ο πρόεδρος, για να παρουσιάσει και την άλλη, όμορφη όψη του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής.

«Ο προϋπολογισμός μας τείνει αυξανόμενος, καθώς η Γενική Γραμματεία αθλητισμού βλέπει την προσπάθειά μας»

Καθώς ο ίδιος δέχεται συχνά προτάσεις από γονείς, οι οποίοι θέλουν να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν ενώ τα παιδιά τους παίζουν με ασφάλεια, δρομολόγησε τη δημιουργία ενός πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής.  Βλέποντας, μάλιστα, την προσπάθεια αυτή οι υπεύθυνοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού φρόντισαν για την αύξηση του προϋπολογισμού, όπως με χαρά πληροφόρησε ο κ. Μαυρίδης.
 
«Ο προϋπολογισμός μας τείνει αυξανόμενος, καθώς η Γενική Γραμματεία αθλητισμού βλέπει την προσπάθειά μας. Το σημαντικότερο από όλα, όμως, είναι πως έχουμε στο πλευρό μας τον κόσμο που μας βοηθά με κάθε τρόπο. Οι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, συμμέτοχοι στην προσπάθεια αναβάθμισης του σταδίου προστατεύουν και περιφρουρούν τον χώρο, φροντίζουν να διορθώνουν τυχόν μικροζημιές, γεμίζουν ακόμα και το φαρμακείο με δική τους πρωτοβουλία», σχολίασε μεταφέροντας την ευγνωμοσύνη της διοίκησης.
 
«Ο κόσμος αντιλαμβάνεται  πως το στάδιο λειτουργεί προς όφελός του, το αγαπά, το σέβεται και στην πλειονότητά του θέλει να το διατηρεί καθαρό. Εμείς με τη σειρά μας φυσικά κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε», συνέχισε, για να απαριθμήσει στη συνέχεια μία σειρά έργων που αναμένεται να υλοποιηθούν.

 120.000 ευρώ «πέφτουν» στην ολική αναμόρφωση 4 γηπέδων τένις

Έχοντας γερές βάσεις από την προηγούμενη διοίκηση -που μεταξύ άλλων φρόντισε να υπάρχουν ενημερωμένα λογιστικά βιβλία και οργανωμένος τοπογραφικός σχεδιασμός- η παρούσα επιτροπή σκοπεύει να προσθέσει παγκάκια και σήμανση για να γίνει ο χώρος πιο φιλόξενος, καθώς και να αξιοποιήσει ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα ύψους 120.000 ευρώ για την ολική αναμόρφωση 4 γηπέδων τένις.
 
«Πέραν από τα γήπεδα ποδοσφαίρου που έχουν μπει στο πρόγραμμα, θα δώσουμε νέα πνοή σε 4 γήπεδα τένις! Έτσι, θα μας δοθεί η δυνατότητα να φιλοξενούμε διεθνείς αγώνες υψηλού επιπέδου, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των εγκαταστάσεών μας και του αθλήματος» αποκάλυψε ο ίδιος.

Η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού εθελοντών και φοιτητών

Η ανάγκη βελτίωσης των δομών και των εγκαταστάσεων ξεκίνησε από τη δημιουργία ενός υπαίθριου γυμναστηρίου, για όσους συμπολίτες μας αγαπούν να γυμνάζονται στη φύση. Τα γήπεδα και οι κερκίδες φιλοτέχνησε με μεράκι και δημιουργικότητα ο καλλιτέχνης της πόλης μας, κ. Στάθης Γκεβρέκης. Ορμώμενος από την ευγενική του συνεισφορά ο πρόεδρος του Πανθρακικού Σταδίου «έκλεισε» με τη δέσμευση πως οι επόμενες κινήσεις του θα αφορούν την αμφίδρομη σχέση με την κοινωνία και το πανεπιστήμιο.
 
«Η Κομοτηνή είναι ευαισθητοποιημένη και ενεργή. Ιδιαίτερα για εμάς είναι ακόμα μία ευκαιρία να αναδειχθούμε σε πόλο έλξης, αξιοποιώντας το έμψυχο δυναμικό των εθελοντών και των φοιτητών που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης», τόνισε εμφατικά, ενημερώνοντας πως πέραν από τους πολίτες και το πανεπιστήμιο, την συνδρομή τους προσφέρουν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές.
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.