«Ναυαγησαν» τα σχεδια των Κομοτηναιων για βουτιες στην παραλια, αρκετοι και οι «θαρραλεοι»

«The Beach Bar - west side» και «Sunrise beach bar» μιλούν για την κίνηση στην παραλία Φαναρίου σε συνάρτηση με την κακοκαιρία

Βροχερό το καλοκαίρι φέτος και τα σχέδια πολλών Κομοτηναίων, μέχρι στιγμής, για βουτιές στη θάλασσα «ναυάγησαν». Και αυτό γιατί η κακοκαιρία επί τρία συναπτά σαββατοκύριακα μέσα στην πόλη απέτρεψε ορισμένους συμπολίτες μας να επισκεφθούν περιοχές του παραλιακού μετώπου υπό τον φόβο ότι η βροχή θα κάνει την εμφάνισή της και εκεί.
 
Παρ’ όλα αυτά αρκετοί ήταν οι «θαρραλέοι» , Ροδοπίτες και ξένοι τουρίστες, που αψηφώντας τη συννεφιά  γέμισαν τις ξαπλώστρες των beach bars. Οι κκ Στέλιος Γκουτάκος, ιδιοκτήτης του «The beach bar – west side» και Γιώργος Κασσιτερίδης, υπεύθυνος του «Sunrise beach bar» έκαναν μία αποτίμηση της φετινής σεζόν από την έναρξή της έως σήμερα, εστιάζοντας στην κίνηση των λουόμενων σε συνάρτηση με την κακοκαιρία. 

Στέλιος Γκουτάκος, «The Beach Bar – west side»
«Πρέπει να προσελκύσουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε να αντιληφθεί ότι η κατάσταση έχει πια βελτιωθεί»

Την ελπίδα πως η κατάσταση θα βελτιωθεί από εδώ και πέρα εξέφρασε ο κ. Στέλιος Γκουτάκος, περιγράφοντας τον κίνηση στα beach bar σε συνάρτηση με την κακοκαιρία.
 
«Μας επηρέασε σίγουρα ο καιρός, αφού ο κόσμος βλέποντας τα σύννεφα προτιμούσε να μην έρθει στη θάλασσα υπό τον φόβο πιθανής βροχής . Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα κάποιες ημέρες, αν και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος αφού οι ξαπλώστρες μας πάντα γεμίζουν πρώτες. Φέτος εν αντιθέσει με πέρυσι κάναμε κάποιες προσπάθειες να ανοίξουμε πιο νωρίς  – ήμασταν ήδη από τις 13 Μαΐου έτοιμοι – όμως δεν βοήθησε και πολύ ο καιρός», εξήγησε, δίνοντας εν συνεχεία έμφαση στον ρόλο που παίζουν μεγάλες διοργανώσεις.
 
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φαναρίου και έπειτα από συνεννόηση με τους ξενοδόχους της περιοχής το τριήμερο κύλησε ομαλά και με ικανοποιητική άνοδο στην προσέλευση, ενώ σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι επισκέπτες είναι Κομοτηναίοι ή  ξένοι τουρίστες από την Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Ρωσία.  Ως ιδιαίτερα σημαντική κίνηση με καλές προοπτικές βελτίωσης, μάλιστα, έκρινε την προσπάθεια του Camping Φαναρίου να «ανοίξει» τους ορίζοντές του προς την Ευρώπη αν και διατύπωσε την άποψη πως έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

 
«Θα έπρεπε ήδη να είναι έτοιμες οι υποδομές, ώστε η περιοχή να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των ξένων τουριστών.  Όλοι θυμόμαστε πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν ελάχιστα μαγαζιά, αλλά και οι υπάρχουσες υποδομές και εγκαταστάσεις της περιοχής μας βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση. Αν και ήρθαν με προοπτικές να μείνουν, πολλοί επισκέπτες εξαιτίας της έλλειψης οργάνωσης αποφάσισαν να φύγουν. Πρέπει να προσελκύσουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε να αντιληφθεί ότι η κατάσταση έχει πια βελτιωθεί. Ο κάθετος άξονας της Νυμφαίας, άλλωστε, είναι ταυτόχρονα ευλογία και κατάρα αφού ναι μεν κάνει την περιοχή πιο εύκολα προσβάσιμη, δίνει, όμως και την ευκαιρία σε όποιον δεν μείνει ευχαριστημένος να βρεθεί γρήγορα και εύκολα σε άλλη περιοχή».
 
Αν και μέχρι τον Ιούνιο ένα μέρος της πελατείας του «The Beach Bar – west side» αποτελούσαν φοιτητές, ο κ. Γκουτάκος βλέπει πως το Φανάρι «πάσχει» στο κομμάτι της νυχτερινής ζωής.  «Προσπαθούμε πάντα να βελτιώνουμε τις παροχές μας, δίνοντας κίνητρο στον κόσμο να έρθει ξανά, αλλά είναι σημαντικό να τονίσω ότι πολλές ανάγκες, όπως τα έξοδα για τον καθαρισμό της παραλίας ή εγκαταστάσεις, όπως πύργος ναυαγοσώστη  τις αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου οι επιχειρηματίες, μιας και υπαγόμαστε στην ΕΤΑΔ», υπογράμμισε εμφατικά ο ιδιοκτήτης του «The Beach Bar – west side», μιλώντας και για τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες που θα τεθούν σε εφαρμογή από την επόμενη χρονιά. 

Γιώργος Κασσιτερίδης, «Sunrise beach bar»
«Περιμέναμε να δουλέψουμε, αλλά δεν μας άφησε ο καιρός»

Σαφέστατα η κακοκαιρία επηρέασε την κίνηση στην περιοχή του Φαναρίου, επιβεβαίωσε με τη σειρά του ο κ. Γιώργος Κασσιτερίδης, υπεύθυνος του «Sunrise beach bar»με ιδιοκτήτη τον κ. Γιώργο Τοντινίδη.
 
«Μπορεί την φετινή σεζόν να ανοίξαμε νωρίτερα, αλλά ο κόσμος δεν ήρθε.  Σίγουρα στον τρόπο με τον οποίο έχει διαμορφωθεί το επιχειρηματικό τοπίο παίζει μεγάλο ρόλο ο ανταγωνισμός, αφού θεωρώ πως τα beach bar στην παραλία Φαναρίου είναι περισσότερα από όσο χρειάζονται», είπε συγκεκριμένα, ευχόμενος να επιμηκυνθεί η τουριστική σεζόν, κάτι που πιθανώς θα αποτελέσει μία μικρή «ανάσα» .
 
Σύμφωνα με τα όσα παρατηρεί , η κίνηση είναι ιδιαίτερα πεσμένη τις καθημερινές αλλά και τα σαββατοκύριακα επί 3 συναπτές εβδομάδες. «Περιμέναμε να δουλέψουμε, αλλά δεν μας άφησε ο καιρός», τόνισε με έμφαση ενώ υποστήριξε πως εκδηλώσεις, όπως το τριήμερο φεστιβάλ Φαναρίου δεν βελτίωσαν την κατάσταση, «ο κόσμος πήγε σε αυτές τις συναυλίες για να ακούσει μεγάλα αγαπημένα ονόματα τραγουδιστών. Μπορεί να κινήθηκαν ταβέρνες και μίνι μάρκετ, στην θάλασσα, ωστόσο, δεν ήρθαν».
 
Παρ’ όλα αυτά το «Sunrise beach bar» επιδιώκει με κινήσεις και συνεργασίες με συλλόγους, όπως του Πολιτιστικού Συλλόγου περιοχής κολυμβητηρίου, να προσελκύσει λουόμενους στις ξαπλώστρες του.  Όπως πληροφόρησε ο κ. Κασσιτερίδης μέχρι στιγμής την μερίδα του λέοντος διαθέτουν οι Κομοτηναίοι, ενώ Βούλγαροι τουρίστες κατέχουν περίπου το 40%.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.