Υποδεχτηκε την Ιερα Λειψανοθηκη των Αγιων Αποστολων μετα τεμαχιου Τιμιου Ξυλου το Θρυλοριο

Στο ξεκίνημα των εκδηλώσεων «Παρακάθ’ και Αροθυμίας» στο Θρυλόριο

Την Ιερά Λειψανοθήκη των Αγίων Αποστόλων μετά τεμαχίου Τιμίου Ξύλου εκ της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Καλλίπετρας υποδέχθηκε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θρυλορίου, το απόγευμα της Παρασκευής, 13ης Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
 

Μετά την υποδοχή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων προέστη του πανηγυρικού εσπερινού και της ακολουθίας της Αρτοκλασίας, μετά το πέρας της οποίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα για την παροχή της ευλογίας και την συγκατάθεσηγια την μεταφορά της λειψανοθήκης, καθώς και τον κομίσαντά της Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Παλαμά.
 

Ο Μητροπολίτης τόνισε πως είναι ιδιαίτερο το γεγονός ότι η υποδοχή γίνεται με την έναρξη των εκδηλώσεων «Παρακάθ’ και Αροθυμίας» που κορυφώνονται με τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας, που τιμά ιδιαίτερα ο οικισμός.
 

Αυτές οι γιορτές, σημείωσε, μας δείχνουν ότι αν δεν κάνουμε ως κοινωνία αυτό που μας ζητούν, να καθίσουμε ο ένας δίπλα στον άλλο με αγάπη και ομόνοια, και δεν θυμηθούμε τις ρίζες και την αγάπη για την πατρίδα, πολλά είναι αυτά που θα χάσουμε.
 

Μετά το πέρας της ακολουθίας του εσπερινού, στην παρακείμενη αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων «Η Κερασούντα και το Γαρς», ακολούθησε ομιλία από τον φιλοξενούμενο π. Παλαμά, ο οποίος ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα: «Ο πιστός Χριστιανός», παρουσιάζοντας αποσπάσματα τόσο της Αγίας Γραφής όσο και από τη σοφία του Γεροντικού. Ο π. Παλαμάς επέδειξε την ύπαρξη προσώπων που ανεδείχθησαν πιστά στο Χριστό άχρι θανάτου κερδίζοντας το στέφανο της ζωής και προέτρεψε το ακροατήριο σε εφαρμογή του διαχρονικού νόμου του Θεού για αξίωση Ευαγγελικών κατορθωμάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.