Μετα την καταιγιδα, χαμογελα!

Απαρατήρητα

Για να δεις το ουράνιο τόξο  πρέπει να αντέξεις την καταιγίδα λέει ο σοφός λαός και κρίνοντας από την εικόνα της παραθαλάσσιας ζώνης του νομού Ροδόπης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μάλλον οι «επιζήσαντες» της κακοκαιρίας του προηγούμενου μήνα, ως προς το κομμάτι των επαγγελματιών, είναι πολλοί.
 
Τόσο οι παραλίες του Δήμου Κομοτηνής όσο και οι παραλίες του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών ήταν κατάμεστες καθ’όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου καθότι ο καιρός μετά από 4 τουλάχιστον Σαββατοκύριακα καταιγίδων που αποτέλεσαν και ανασταλτικό παράγοντα τόσο για τους ντόπιους όσο και για έξωθεν επισκέπτες να επισκεφθούν τις παραλίες, στάθηκε τελικά σύμμαχος. Τόσο για τους μεν, που επιζητούν μια ανάσα δροσιάς και χαλάρωσης από την δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα, όσο και για τους δε, ήτοι τους επαγγελματίες που βλέπουν το κλίμα των προηγούμενων ημερών να αλλάζει και τα καταστήματά τους να γεμίζουν.
 
Παντζουρλισμός έγινε στην κυριολεξία λοιπόν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τις παραλίες γεμάτες και σε πολλές των περιπτώσεων και με αναμονή για τους επισκέπτες. Γεγονός ευχάριστο και αισιόδοξο που επανέφερε τα χαμόγελα στα χείλη των ιδιοκτητών οι οποίοι βέβαια υπογραμμίζουν πως ένα Σαββατοκύριακο δεν μπορεί να σταθεί ικανό για τα ισορροπήσει τις «απώλειες» του προηγούμενου μήνα.
 
Ωστόσο οι ίδιοι δήλωσαν αισιόδοξοι, τουλάχιστον για τον μετριασμό της «ζημίας» το διάστημα που ακολουθεί,  καιρού επιτρέποντος βεβαίως βεβαίως.
 
Ας ευχηθούμε λοιπόν πως το «ουράνιο τόξο» ήρθε για να μείνει σε ότι αφορά την φετινή θερινή σεζόν για όλους. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.