Ο ΕΟΣ Κομοτηνης μοναδικος εκπροσωπος της χωρας μας στο Διεθνες Κυπελλο Αναρριχησης της Αυστριας

Αρχοντής Εξακοΐδης «Διαπίστωσα πως είμαστε πολύ πίσω σε αγωνιστικό επίπεδο και αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουμε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις»

«Παρών» δήλωσε στην διοργάνωση του Διεθνές Κυπέλλου Νέων Αγωνιστικής Αναρρίχησης ο ΕΟΣ Κομοτηνής, που αποτέλεσε, μάλιστα και τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας στο Pezten της Αυστρίας. Δύο νεαρές αθλήτριες, συνοδευόμενες από τον εκπαιδευτή, κ. Αρχοντή Εξακοΐδη είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην εν λόγω διοργάνωση, καθώς και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε πίστες μπούλντερ και ταχύτητας, που απουσιάζουν από την περιοχή μας.
 

Ο κ. Εξακοΐδης μοιράστηκε  μέσα από τον «ΠτΘ» την εμπειρία του ταξιδιού και μίλησε για τη γενικότερη πορεία του ΕΟΣ Κομοτηνής, ενός συλλόγου που αν και, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι από τους πιο δυνατούς της Ευρώπης βρίσκεται σε χαμηλό αγωνιστικό επίπεδο, ελλείψει των κατάλληλων υποδομών. 

«Οι αθλήτριές μας διαγωνίστηκαν πρώτη φορά σε πίστα μπούλντερ στο Διεθνές Κύπελλο Αναρρίχησης, ήταν αναμενόμενο να μην λάβουν κάποια διάκριση» 

Στο Διεθνές Κύπελλο Νέων Αγωνιστικής Αναρρίχησης ο ΕΟΣ Κομοτηνής συμμετείχε με δύο αθλήτριες στις κατηγορίες «κάτω των 10» και «12-13 ετών». Οι νεαρές κοπέλες συμμετείχαν για πρώτη τους φορά σε διεθνή διοργάνωση, διαθέτουν, ωστόσο εμπειρία από το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Επρόκειτο για μία διπλή «δοκιμασία», αφού αναρριχήθηκαν σε μία πίστα μπούλντερ, όπου κλήθηκαν να λύσουν 8 προβλήματα μέσα σε 2 ώρες, καθώς και σε πίστα ταχύτητας.
 

Ο ΕΟΣ Κομοτηνής, σύμφωνα με τον κ. Εξακοΐδη είναι ένας από τους πιο «δυνατούς» συλλόγους στην Ευρώπη. Τα τελευταία 17 χρόνια δίνει συνεχώς το παρών σε πανελλήνια κύπελλα και πρωταθλήματα, ενώ είναι και ο διοργανωτής του Κυπέλου Ανάπτυξης, που θα λάβει χώρα στην πόλη μας στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου. Αξίζει, μάλιστα να σημειωθεί πως αποτέλεσε τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας  ανάμεσα σε 332 αθλητές από 21 χώρες!
 
«Πήγαμε αυτό το ταξίδι κυρίως για να μαζέψουμε εμπειρίες και να δούμε το επίπεδο των άλλων χωρών. Διαπίστωσα πως είμαστε πολύ πίσω σε αγωνιστικό επίπεδο και αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουμε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις», είπε, θέλοντας να τονίσει την ανάγκη που υπάρχει για στήριξη από την πολιτεία, λόγω του υψηλού κόστους των υποδομών αναρρίχησης. «Φανταστείτε πως οι αθλήτριές μας διαγωνίστηκαν πρώτη φορά σε πίστα μπούλντερ στο Διεθνές Κύπελλο Αναρρίχησης, ήταν αναμενόμενο να μην λάβουν κάποια διάκριση» εξήγησε ο ίδιος, για να φέρει ως αντίστιξη το παράδειγμα των αθλητών από τη Βουλγαρία που «απέσπασαν 5 χρυσά μετάλλια, μιας και στην δική τους χώρα υπάρχουν αρκετές πίστες που τους επιτρέπουν μία διαφορετικού τύπου προπόνηση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.