Ο καιρος ζημιωνει την επιχειρηματικοτητα στην παραθαλασσια ζωνη της Ροδοπης

Για «χαμένη χρονιά» κάνουν λόγο οι επαγγελματίες του τουρισμού

Η χθεσινή ημέρα, Τρίτη, 10 Ιουλίου αναμένεται να είναι και η τελευταία βροχερή για το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, μεταξύ των οποίων και ο νομός Ροδόπης.
 
Όπως και το περσινό καλοκαίρι έτσι και φέτος, ο καιρός επεφύλασσε έως τώρα αρκετές εκπλήξεις, με κακές καιρικές συνθήκες και κυρίως βροχές και καταιγίδες που δεν προσιδιάζουν στο θέρος, οι οποίες μάλιστα κυριαρχούσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ημέρες δηλαδή που «παραδοσιακά» αποτελούν τον ελεύθερο χρόνο της πλειοψηφίας των πολιτών για ολιγόωρες έστω εξορμήσεις στην θάλασσα.
 
Και μπορεί σύμφωνα με την ΕΜΥ και τις προβλέψεις της η κακοκαιρία να λαμβάνει τέλος από τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, όντας όμως στην δεύτερη εβδομάδα του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού, οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παραθαλάσσια ζώνη της Ροδόπης μιλούν ήδη για μία «χαμένη» χρονιά.
 
Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κακές καιρικές συνθήκες ζημίωσαν ήδη τις επιχειρήσεις τους, κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με τον τουριστικό κλάδο, ξενοδοχειακά καταλύματα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των café bar, χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των οποίων είναι τα beach bars, που παρά το γεγονός ότι φέτος ξεκίνησαν την λειτουργία τους νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, η έως τώρα κίνηση δεν κατάφερε να τους αποζημιώσει.
 
«Ουσιαστικά δουλεύουμε 12 Σαββατοκύριακα τον χρόνο και μέχρι στιγμής έχουμε χάσει τουλάχιστον τα 4 εξ αυτών λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων» ανέφερε ένας εκ  των προαναφερθέντων επιχειρηματιών, δείχνοντας την έκταση της απώλειας  αλλά και το γεγονός ότι και στην περίπτωση που ο καιρός ανακάμψει για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, οι απώλειες αυτές δεν μπορούν να μετριαστούν.
 
Η μικρή επισκεψιμότητα όμως, ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας δεν έχει επηρεάσει μόνο την κίνηση στα beach bars της παραλιακής ζώνης της Ροδόπης αλλά και τις ξενοδοχειακές μονάδες, καφέ και εστιατόρια τα οποία στην πλειοψηφία τους επίσης βλέπουν τους τζίρους τους μειωμένους, σε σχέση με την περσινή χρονιά.
 
Σε κάθε περίπτωση ας ελπίσουμε ότι ο καιρός θα σταθεί σύμμαχος από εδώ και πέρα τόσο για την περίπτωση των επαγγελματιών – ώστε να «διασώσουν» ότι μπορούν στο διάστημα που απομένει – όσο και για την περίπτωση του κοινού, που επίσης έχει στερηθεί την ψυχαγωγία και την χαλάρωση που η θάλασσα προσφέρει. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.