Choumaidis Constructions: Η εταιρια απο την Κομοτηνη που αναλαμβανει εξειδικευμενα τεχνικα εργα εντος κι εκτος συνορων

Από την «Αγία Σοφία» της ΑΕΚ μέχρι γήπεδα για το Μουντιάλ 2022 - Γιώργος Χουμαΐδης: «Σημαντική η συμβολή του προσωπικού στην ανοδική πορεία που διαγράφει η εταιρεία»

Εδώ και έναν μήνα έχουν ξεκινήσει τα έργα για την ανέγερση του πολυναναμενόμενου γηπέδου της ΑΕΚ. Πρόκειται για μία μεγαλόπνοη προσπάθεια, αφού σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία από Choumaidis Constructions από την Κομοτηνή που θα βάλει την υπογραφή της στο κύριο μέρος του σταδίου, αναμένεται να αποτελέσει ένα «ζωντανό μνημείο πολιτισμού».
 
Ο ιδιοκτήτης, κ. Σταύρος Χουμαΐδης, ήταν αυτός που πρωτοξεκίνησε την κατασκευαστική εταιρία από την Κομοτηνή, ενώ πλέον η σκυτάλη βρίσκεται στα χέρια του γιου του, Γιώργου. Ο «ΠτΘ» μίλησε με τον υπεύθυνο και «συνεχιστή» της Choumaidis Constructions για την πορεία των εργασιών, το αντικείμενο και την πορεία της κατασκευαστικής εταιρείας από την Κομοτηνή ενώ ο ίδιος μας «μαρτύρησε» τι πρόκειται να περιλαμβάνει το νέο στάδιο, χωρητικότητας τουλάχιστον 31.000 φιλάθλων.
 
Γιώργος Χουμαΐδης όμως … 

«Κατά τα αρχιτεκτονικά πρότυπα των γηπέδων του Μουντιάλ θα ανεγερθεί και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ» 

Μιλώντας για το αντικείμενο της εταιρείας ο κ. Χουμαΐδης εξήγησε πως αναλαμβάνουν κυρίως εξειδικευμένα τεχνικά έργα, όπως λιμάνια, γέφυρες και αεροδρόμια, ενώ στις πρόσφατες δραστηριότητές της ανήκει η ανέγερση στην 5η Μονάδα της ΔΕΗ, στην Πτολεμαΐδα, ειδικών πύργων κλιμακοστασίων.
 

«Ήταν μία απαιτητική δουλειά που απαιτούσε εργασίες νυχθημερόν και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών», εξήγησε ο κ. Χουμαΐδης για να μιλήσει στη συνέχεια για τα μελλοντικά βήματα της εταιρείας στο εξωτερικό. Η Choumaidis Constructions από τον Σεπτέμβρη κι έπειτα πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στο Κατάρ, όπου έχει αναλάβει το κτίσιμο μέρους των γηπέδων για το Μουντιάλ 2022.
 
Κατά τα αρχιτεκτονικά πρότυπα των γηπέδων του Μουντιάλ θα ανεγερθεί και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η περίφημη «Αγία Σοφία» που θα στηρίζεται σε 4 εντυπωσιακούς πυλώνες με προένταση, κεκλιμένους από 3 μεριές. Τα έργα ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα, ενώ 20 εξειδικευμένοι τεχνίτες εργάζονται συστηματικά, είπε ο κ. Γιώργος Χουμαΐδης τονίζοντας τη συμβολή του προσωπικού στην ανοδική πορεία που διαγράφει η εταιρεία. 

«Είναι μεγάλη χαρά για εμένα και τον πατέρα μου ως Κομοτηναίους και ως Μικρασιάτες» 

Η «Αγία Σοφία» θα είναι κάτι παραπάνω από ένα νέο γήπεδο για να στεγαστούν οι αθλητικές δραστηριότητες της ΑΕΚ, συνέχισε. Πρόκειται να ανεγερθεί ένα «ζωντανό μουσείο πολιτισμού με χωρητικότητα 31.000 – 33.000 φιλάθλους, ένα μνημείο που θα περιλαμβάνει ακόμα και εκκλησία, ενώ οι θύρες πρόκειται να έχουν ονόματα από πόλεις της Μικράς Ασίας και του Πόντου».
 

Ιδιαίτερα αξίζει να αναφέρουμε την χαρακτηριστική συνάντηση που είχε ο κ. Χουμαΐδης με τους υπεύθυνους της ΠΑΕ ΑΕΚ, κατά την οποία τους άφησε άφωνους όταν τον ρώτησαν τι ομάδα είναι, απαντώντας με φυσικότητα … «Πανθρακικός». Έσπευσε, όμως, να ξεκαθαρίσει πως παρά τις αθλητικές του προτιμήσεις σε κάθε περίπτωση «νοιώθω μεγάλη χαρά που η ΑΕΚ επέλεξε εμάς για την κατασκευή του μεγαλύτερου μέρους του γηπέδου. Είναι, άλλωστε, μεγάλη χαρά για εμένα και τον πατέρα μου ως Κομοτηναίους και ως Μικρασιάτες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.