Αποχαιρετα το ΤΕΙ ΑΜΘ που χανεις

Της έκδοσης

Στην αγκαλιά του Διεθνούς Πανεπιστημίου, πλην απροόπτου, φαίνεται ότι καταλήγει το ΤΕΙ ΑΜΘ, μιας και η πρόταση που κατατέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας από την επιτροπή που συστήθηκε για αυτό το σκοπό ήταν ομόφωνη.
 
Και γιατί να μην είναι ομόφωνη, αφού όπως φαίνεται το ΤΕΙ ΑΜΘ πήρε όλα όσα ήθελε, ενώ διασφαλίζεται, στο μέτρο του δυνατού, και μια σχετική ανεξαρτησία στις κατά τόπους σχολές, ακόμα και αν η Πρυτανεία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
 
Η κατάληξη αυτή όμως αναδεικνύει και την αδυναμία των τοπικών κοινωνιών, κάτι που έχει γίνει συνήθεια το τελευταίο διάστημα, να μπορέσουν να συντονιστούν ώστε να πάρουν αυτό που θέλουν.
 
Έτσι παρόλο που αρχικά είχε υπάρξει αντίδραση και σηκώθηκε κουρνιαχτός για το θέμα της συγχώνευσης του ΔΠΘ με το ΤΕΙ ΑΜΘ, στη συνέχεια, μόλις το θέμα έφυγε από την άμεση επικαιρότητα, αυτό «κόπασε».
 
Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Μπαντέκας στη σημερινή συνέντευξη του στο «ΠτΘ», κάτι που είχε δηλώσει και άλλες φορές, με τελευταία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καβάλας, ότι το ΔΠΘ δεν έστειλε εκπροσώπους στην επιτροπή που είχε προτείνει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.
 
Βέβαια δεν είναι ότι το πανεπιστήμιο πιέστηκε να κάνει οτιδήποτε ή να μπει σε διάλογο με το ΤΕΙ ΑΜΘ μιας και κανένας δεν φαίνεται να πήρε ζεστά το θέμα, τουλάχιστον όπως το πήραν στην Καβάλα και τη Δράμα.
 
Και έτσι τώρα θα απομείνουμε να μιλάμε πάλι για χαμένες ευκαιρίες και τι κρίμα που δεν έγινε η επέκταση. Όχι για πολύ όμως, άλλωστε μπροστά σε άλλες υστερήσεις, αυτή είναι πολύ μικρή και μπορεί να αποδειχθεί και σε καλό για την Καβάλα και τη Δράμα.
 
Το πρόβλημα άλλωστε δεν είναι ότι το ΤΕΙ ΑΜΘ θα συγχωνευτεί με το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Το πρόβλημα είναι ότι η προσπάθεια που καταβλήθηκε για το αν δημιουργηθεί ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα περιλαμβάνει όλη την περιφέρεια, ήταν ελάχιστη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.