Μικροι χορευτες απο 6 συλλογους της Ροδοπης ταξιδεψαν στην μουσικη της Ελλαδας

Για 6η συνεχόμενη χρονιά η συνάντηση παιδικών τμημάτων στις Σάπες

6 σύλλογοι της Ροδόπης έδωσαν και φέτος ραντεβού στη «Συνάντηση Παιδικών Χορευτικών Τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων», μία εκδήλωση που έχει πλέον γίνει θεσμός στην συνείδηση όλων μας. Με μεγάλη προσέλευση μικροί χορευτές χάρισαν στο κοινό μία μοναδική βραδιά, ένα μουσικό ταξίδι στην μουσική και τα έθιμα της Θράκης, του Πόντου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.
 

Εκτός από τα παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Προσκυνητών, του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρσακείου «ΤΟ ΕΥΘΥΜΙΟ» στην διοργάνωση συμμετείχε και ο Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών «ΔΡΩ», που προσέφερε ένα παραδοσιακό γλέντι στον πεζόδρομο των Σαπών για τους νεαρούς χορευτές και τους συνοδούς τους.
 

Συγκινητική στιγμή η πρώτη εμφάνιση της συνάντησης, με τον 10χρονο, Ερντογάν Αχμέτ από τον Μίσχο να κερδίζει το θερμό χειροκρότημα του κόσμου τραγουδώντας και ερμηνεύοντας με το λαούτο του ένα παραδοσιακό τραγούδι από την Κρήτη.
 

Τα μέλη των Συλλόγων καλωσόρισε ο Δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών, κ. Γιάννης Σταυρίδης ενώ παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κομοτηνής και Μαρώνειας, ο Αντιδήμαρχος, κ. Μπάμπης Τσάτσας, η τέως Αντιδήμαρχος , κ. Κική Πατσάρα και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του Δήμου, κ. Ηλίας Σταυρίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.