Καταλογους σε Braille θα αποκτησουν τα καταστηματα της Κομοτηνης

Θα συνεργαστούν με τα ανάλογα σωματεία της περιοχής ώστε να έχουν καταλόγους για τους τυφλούς συμπολίτες μας

Καταλόγους στην Ελληνική γραφή Braille θα αποκτήσουν το επόμενο διάστημα τα καταστήματα της Κομοτηνής, καλύπτοντας την ανάγκη επικοινωνίας των τυφλών συμπολιτών μας.
 
Βάσει της ελληνικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα κατά το Ν.4488/2017, η ελληνική γραφή Μπράιγ (Braille) αναγνωρίζεται ως ο τρόπος γραφής των τυφλών Ελλήνων πολιτών. Το κράτος υποχρεούται να λάβει μέτρα για την προώθησή της, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας των ως άνω πολιτών.
 
Μετά και την επίσημη αναγνώριση της γραφής Braille τα καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής θα πρέπει να διαθέτουν τιμοκαταλόγους σε γραφή Braille για τους τυφλούς. Πρέπει να υπάρχει η σχετική μέριμνα ώστε και οι τυφλοί πελάτες των καταστημάτων για λόγους ίσης μεταχείρισης να έχουν τους καταλόγους τους στην κατά νόμο αναγνωρισμένη γραφή τους και να έχουν ισότιμη πληροφόρηση, όπως και οι βλέποντες.
 
Τυχόν παράβαση, από την 1 Ιανουαρίου του 2019, θα επιφέρει πρόστιμο 500 ευρώ, για αυτό και τα σωματεία υγειονομικού ενδιαφέροντος της Ροδόπης θα προσπαθήσουν, σε συνεργασία με το σωματείο ΑμεΑ της περιοχής, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλογοι μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.