Κεντροαριστερα σε νευρικη κριση

Απαρατήρητα

Ανακοίνωση με την οποία τονίζεται πως επιδιώκει τον πλουραλισμό ιδεών, αλλά υπηρετεί, μέσα από τις αναγκαίες πολιτικές συνθέσεις, την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για ενότητα, εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται για σενάρια εγκατάλειψής του από στελέχη του Ποταμιού, όμως όπως φαίνεται, ακόμα και στην ανακοίνωση,η ενότητα, ήταν ελλιπής, μιας και στην ανακοίνωση φέρεται να έχουν συμφωνήσει όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εκτός του κ. Σταύρου Θεοδωράκη.
 
Η ανακοίνωση, αφού μιλά για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού και σοσιαλιστικού χώρου, και την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών, ενώνοντας δυνάμεις της κοινωνίας  απέναντι στις συντηρητικές και αδιέξοδες πολιτικές και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως συζητήσεις για «αποχωρήσεις εν αναμονή» δεν βοηθούν.
 
Καταλήγοντας η ανακοίνωση δηλώνει πως οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν πολιτική ενότητα, υπερβάσεις με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και πως το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω. Ακόμα όμως και η κατακλείδα της ανακοίνωσης, αφήνει συγκαλυμμένες αιχμές.  «Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω» δηλώνει, που σημαίνει πως κάποιο άλλο ποτάμι γυρίζει πίσω;
 
Όπως φαίνεται, όλα δεν είναι καλά στο βασίλειο του ΚΙΝΑΛ, το οποίο φαίνεται να μετακυλά, παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο, στις παλιές σαιξπηρικές συνήθειες του ΠΑΣΟΚ, με δυσαρεστημένους πρίγκηπες, δολοπλόκους αυλικούς, αλλά και ομάδες που πάντα προετοιμάζονται για να βάλουν κάποιον άλλο στο θρόνο.
 
Το πρόβλημα είναι πως αν θέλουν να προσελκύσουν τους προοδευτικούς πολίτες, πρέπει να σταματήσουν την ομφαλοσκόπηση, και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε αυτούς, γιατί διαφορετικά, το δράμα θα συγκαλύψει τα πάντα.Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.