Η καρδια του εμπορικου κοσμου της ΠΑΜ-Θ «χτυπουσε» στην ALEXPO 2018

Αυλαία για την Διεθνή Εμπορική Έκθεση της Αλεξανδρούπολης που αποτέλεσε το κέντρο της περιφέρειας για πέντε μέρες

Για πέντε ολόκληρες ημέρες και συγκεκριμένα το διάστημα 15 με 19 Ιουνίου η καρδιά του εμπορικού κόσμου της Θράκης χτυπούσε στην Αλεξανδρούπολη. Ο λόγος; Η 18η Διεθνής Εμπορική Έκθεση ALEXPO 2018 που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που συνέρρεαν καθ’ όλη τη διάρκεια της, από την Βόρεια Ελλάδα αλλά και από τις γείτονες βαλκανικές χώρες.
 
Η φετινή διοργάνωση, που ήταν αφιερωμένη στη γαστρονομία και στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του αγροκτηνοτροφικού κλάδου, συγκέντρωσε περισσότερους από 120 εκθέτες ο αριθμός των οποίων δείχνει την ολοένα και αυξανόμενη εξέλιξη του θεσμού καθώς και το ενδιαφέρον του εμπορικού, και όχι μόνο, κόσμου.
 

Τα λαμπερά εγκαίνια αυτής πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, 15 Ιουνίου παρουσία μεταξύ άλλων του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιρτσιόλα, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την διοργάνωση σημειώνοντας πως αυτή συμπίπτει με την ημερομηνία – ορόσημο για την χώρα μας, το φετινό καλοκαίρι κατά το οποίο «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα μετά από οκτώ χρόνια βαριάς κρίσης. Τελειώνουμε την εποχή των μνημονίων και μπαίνουμε σε μια περίοδο καινούρια, περίοδο ανάπτυξης και δημιουργίας».
 

Για πέντε ολόκληρες ημέρες οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα που παράγονται και μεταποιούνται στον Έβρο, καθώς και τα προϊόντα και τις υπηρεσίες επιχειρήσεων του συνόλου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως αυτοί της τεχνολογίας, της πληροφορικής, των τροφίμων και των ποτών, της ενέργειας, των υπηρεσιών προβολής και διαφήμισης, υπηρεσιών υγείας και αισθητικής, αγροτικών ειδών, ειδών κατοικίας κ.ο.κ., ενώ εντός του χώρου της έκθεσης έλαβαν χώρα ειδικές εκδηλώσεις για τη στοχευμένη ανάδειξη προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της Π.Ε. Έβρου αλλά και τους τρόπους που αυτά μπορούν ν’ αξιοποιηθούν από τις μεταποιητικές μονάδες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.
 

Από τα highlights της φετινής διοργάνωσης η παρουσία γνωστών σεφ όπως οι κ.κ. Άκης Πετρετζίκης, Γιάννης Μπαξεβάνης και Μυρσίνη Λαμπράκη που μαγείρεψαν τα προϊόντα του τόπου ενώπιον κοινού, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τα συγκριτικά ποιοτικά τους πλεονεκτήματα και κυρίως την ασυναγώνιστη γεύση τους, καθώς και το σύνολο των πολιτιστικών και μουσικοχορευτικών δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο αυτής. 

Κέντρισε το ενδιαφέρον το «περίπτερο» της Ελληνικής Αστυνομίας

Το ενδιαφέρον του κόσμου συγκέντρωσε και το πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο ήταν ανοιχτό για τους επισκέπτες της έκθεσης καθ’ όλη της διάρκεια λειτουργίας της, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που αναπτύσσουν οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ενημέρωση, την εξυπηρέτηση και την προστασία του κοινωνικού συνόλου. 

Συμμετοχές από τη Ροδόπη 

Πολλές ήταν όμως και οι συμμετοχές Ροδοπίτικων εταιρειών, τόσο δια μέσου του περιπτέρου του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, το οποίο συμμετείχε με περίπτερο στο οποίο φιλοξενήθηκαν πάνω από 15 επιχειρήσεις της περιοχής , όσο και με μεμονωμένες αυτόνομες συμμετοχές, όπως αυτές των τυροκομικών “MAX”, Caffe Emporio Italia  – Αφοί Χριστοδούλου ειδικό συνεργάτη του Jacobs στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, την REMAX – CITY, την ΑΦΟΙ ΖΛΑΤΙΝΗ Ο.Ε. και την Α&Κ Διαφημιστική. 

Αντώνης Γραβάνης «Διαθέτουμε ως νομός προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιοτικής αξίας, και επιχειρήσεις, που παρά την κρίση και το αρνητικό εξωτερικό περιβάλλον, εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές» 

Μετά το τέλος της Έκθεσης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης υπογράμμισε την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης δίνοντας τα συγχαρητήρια του στο Επιμελητήριο Έβρου, ως διοργανώτρια αρχή και στον Πρόεδρο κ. Χριστόδουλο Τοψίδη.
 

«Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, συμμετείχε οργανωμένα με μεγάλο περίπτερο, και έδωσε την ευκαιρία σε πάνω από 15 επιχειρήσεις του νομού να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους» τόνισε σημειώνοντας πως «είμαστε πεπεισμένοι ότι ως νομός διαθέτουμε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιοτικής αξίας, και επιχειρήσεις, που παρά την κρίση και το αρνητικό εξωτερικό περιβάλλον, εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικές». «Για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο θα ενδυναμώσει τη συμμετοχή του  σε στοχευμένες εκθέσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις να αναδείξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.