Συνεχιζουν την δημιουργικη συνεργασια ΔΗΠΕΘΕ και Τμημα Ελληνικης Φιλολογιας

Μετά την επιτυχία του σεμιναρίου δημιουργικής γραφής, θα διοργανώσουν και σεμινάριο θεατρικής γραφής την επόμενη χρονιά

Την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την συνεργασία τους, με Σεμινάριο Θεατρικής Γραφής την επόμενη χρονιά, εξέφρασαν τα μέλη του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουνίου.
 
Όλοι οι εμπλεκόμενοι, διδάσκοντες και μαθητές, συναντήθηκαν στο Bar – Restaurant “LaCorte”, ώστε «μεταξύ τυρού και αχλαδίου» να κλείσουν μια ιδιαίτερα ευχάριστη χρονιά, λαμβάνοντας και τις βεβαιώσεις συμμετοχής στο Σεμινάριο. 

Θετικό το αποτέλεσμα της συνεργασίας 

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφία Μενεσελίδου ευχαρίστησε  την κ. Ζωή Γαβριηλίδου και τον κ. Σπύρο Κιοσσέ, για την βοήθεια που τους προσέφεραν από πλευράς του τμήματος στο στήσιμο του  Σεμιναρίου, αλλά και για την συμμετοχή τους στη διδασκαλία του.
 
Ευχαρίστησε επίσης και τους υπόλοιπους εισηγητές, τον κ. Κώστα Καβανόζη, την κ. Βίκυ Τζελεπίδου, τον Μισέλ Φάις, τον Θανάση Βαλτινό και τη Γλυκερία Βασδέκη ανθρώπους που έχουν σημαντική παρουσία στα γράμματα και την λογοτεχνία, που αφιλοκερδώς και με όλη τη διάθεσή τους συμμετείχαν δίνοντας στους συμπολίτες μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα τόσο σημαντικό σεμινάριο δημιουργικής γραφής, που δύσκολα θα έβρισκαν.
 

Για αυτό και θέλησαν να δώσουν τις βεβαιώσεις συμμετοχής με αυτό τον τρόπο, σε ένα τραπέζι με όλους τους συντελεστές, απευθύνοντας και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εμπνευστές και τους συμμετέχοντες.
 
Τόνισε δε πως έχοντας μια πολύ καλή συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας και την κ. Ζωή Γαβριηλίδου, η οποία, αποτελεί ένα από τους ανθρώπους που με πρωτοποριακό τρόπο έφεραν το πανεπιστήμιο κοντά στην τοπική κοινωνία, ανταποκρινόμενη σε κάθε πρόταση του Δήμου Κομοτηνής, θα επαναλάβουν το εγχείρημα, προσανατολισμένο περισσότερο στη θεατρική δημιουργική γραφή. 

Ξεκίνησε η οργάνωση για τη θεατρική γραφή 

Στη σημασία της πολύ καλής χημείας που υπάρχει ανάμεσα στη διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ και το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, στάθηκε η κ. Γαβριηλίδου, η οποία τόνισε πως είναι σημαντικό ότι έχουν πολύ καλούς συνεργάτες, όπως ο κ. Σπύρος Κισσές, που στήριξε πολύ το σεμινάριο και θα έχει τη διοργάνωση του επόμενου.
 
Αυτό θα αφορά στοιχεία της θεατρικής δημιουργικής γραφής, όπως σενάριο, δημιουργία χαρακτήρων, θεατρικότητα, ενώ έχουν κάνει επαφές με θεατρικούς συγγραφείς και σεναριογράφους με θετική ανταπόκριση.
 
Έτσι τώρα μένει να οριστεί το χρονικό διάστημα στο οποίο θα τρέξει το σεμινάριο, και το οποίο περιμένουν με μεγάλη χαρά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.