Αμεση ηταν η ανταποκριση του κοσμου για το Κεντρο Στηριξης Παιδιου και Οικογενειας Σαπων

Με εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης συνεχίζουν και το Καλοκαίρι τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής και Σαπών

Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης τόσο του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής αλλά και του αντίστοιχου των Σαπών, των Παιδικών Χωριών SOS.
 
Αυτή η χρονιά ήταν ιδιαίτερα δραστήρια για τις δομές, μιας και φέτος άνοιξε αυτή των Σαπών την οποία φαίνεται να αγκαλιάζει η τοπική κοινωνία, ενώ και το Κέντρο της Κομοτηνής συνεχίζει την προσπάθεια του.
 
Το κοινό αγκάλιασε και ενίσχυσε την προσπάθεια στις Σάπες όπως κάνει εδώ και χρόνια για την Κομοτηνή, σημείωσε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Παιδικών Χωριών SOS στην Κομοτηνή κ. Φελίνα Καζάκου, για να παρέχουν τη στήριξη στις οικογένειες.
 
Αυτή η στήριξη μπορεί να περιλαμβάνει, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας, κοινωνική ή ψυχολογική υποστήριξη, μαθησιακή υποστήριξη σε παιδιά, υπηρεσίες λογοθεραπείας και ειδικής παιδαγωγού για προβλήματα που έχουν εντοπιστεί από κοινωνική λειτουργό.
 
Επίσης προσπαθούν να κάνουν και εξωστρεφείς δράσεις όπως επισκέψεις σε μουσεία και άλλους χώρους ενδιαφέροντος, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καλύπτοντας όλες αυτές τις ανάγκες.
 
Οι ανάγκες όλα αυτά τα χρόνια φαίνεται να αυξάνονται, σημείωσε η κ. Καζάκου, παρόλο που έχουν αρκετές οικογένειες που έχουν κλείσει τον κύκλο τους με το Κέντρο και έχουν προχωρήσει, ενώ σημαντική είναι η συνεργασία με το Νοσοκομείο και το Δήμο Κομοτηνής, αλλά και το ΔΠΘ, μέσα από το οποίο πολλοί εθελοντές συμβάλλουν στη στήριξη του Κέντρου.
 
Στο κέντρο Σαπών οι οικογένειες που λαμβάνουν υποστήριξη έχουν ξεπεράσει τις 27, όπου και εκεί θα λειτουργήσει Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.