Παραιτηθηκαν 3 απο τους ΑΝΕΛ στη Ροδοπη

Απαρατήρητα

Την παραίτησή τους υπέβαλλαν, για λόγους προστασίας εθνικών συμφερόντων και αξιοπρέπειας όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ο Πρόεδρος Νικόλαος Κατσίμπρας και τα μέλη Βασίλειος Ζλατίνης και Κωνσταντίνος Βουζουκίδης της Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝ.ΕΛ . Π.Ε. Ροδόπης.
 
Της ανακοίνωσής τους είχε προηγηθεί μια ιδιάζουσα σειρά γεγονότων, μετά την καταψήφιση από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων της πρότασης δυσπιστίας που είχε κατατεθεί από την ΝΔ προς την Κυβέρνηση με αφορμή το Μακεδονικό και την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, που υπογράφηκε τελικά την Κυριακή.
 
Το απόγευμα της Κυριακής εκδόθηκε από τους ΑΝΕΛ μια κοινή ανακοίνωση, που αφορούσε τις οργανώσεις του κινήματος στις Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας και της ΑΜΘ με την οποία εξέφραζαν την αναφανδόν στήριξή τους στον Πάνο Καμμένο, ενώ δήλωναν μεταξύ άλλων πως στηρίζουν την κυβέρνηση που αυτές τις ημέρες βάζει οριστικά τέλος στο θέμα της Διαπλοκής και βγάζει τη χώρα οριστικά από τα μνημόνια, και υπενθυμίζουν πως ο πρόεδρός τους έχει δηλώσει ότι θα αναμετρηθούν με τον εταίρο τους, που έχει άλλη αντίληψη για τα εθνικά θέματα, όταν και αν έρθει η ώρα.
 
Στην ανακοίνωση συμπεριλαμβανόταν και η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π.Ε. Ροδόπης, όμως το μεσημέρι με ανακοίνωσής της η Επιτροπή της Ροδόπης διέψευσε την ανακοίνωση περί ισχυρής στήριξης του Πάνου Καμμένου στους χειρισμούς του στο θέμα των Σκοπίων, δηλώνοντας πως ούτε ερωτήθηκαν ούτε προσυπέγραψαν κάποια δήλωση και δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να αποφασίζει για αυτούς, χωρίς αυτούς.
 
Λίγη ώρα αργότερα, ο Πρόεδρος Νικόλαος Κατσίμπρας και τα μέλη Βασίλειος Ζλατίνης και Κωνσταντίνος Βουζουκίδης της Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝ.ΕΛ . Π.Ε. Ροδόπης, με ανακοίνωσή τους δήλωσαν πως θεωρούν ότι η στάση  της ηγεσίας του κόμματος να στηρίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς που  βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα, αντίκειται στην ιδρυτική του διακήρυξη και είναι αντίθετη με την βούληση όλων των Ελλήνων που τους στήριξαν με την ψήφο τους.
 
Τονίζουν έτσι πως λόγοι προστασίας εθνικών συμφερόντων και αξιοπρέπειας επιβάλλουν την παραίτησή τους.
 
Οι τρείς παραιτηθέντες συνεχίζουν με αιχμές προς το κόμμα, τονίζοντας πως η Ροδόπη είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, την οποία με ανιδιοτέλεια υπηρέτησαν  χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τα κεντρικά και για την οποία θα συνεχίσουν να αγωνίζονται δίνοντας την απάντησή τους στους άστοχους και επιζήμιους για την χώρα κυβερνητικούς χειρισμούς.
 
«Παρά τις επίπονες προσπάθειές μας, δυστυχώς η Ροδόπη ιδιαίτερα και η Θράκη γενικότερα, δεν έτυχαν της αρμόζουσας προσοχής , παρά τις μεγαλοστομίες ορισμένων που πλέον δεν μπορούν να μας πείσουν» καταλήγουν. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.