232 παιδια θα δεχτουν φετος τα ΚΔΑΠ του Δημου Κομοτηνης

Μέσω του προγράμματος voucher της ΕΕΤΑΑ - 198 παιδιά φοίτησαν φέτος και συνεχίζουν και στο καλοκαιρινό ωράριο μέχρι το Σεπτέμβριο

Μαζί με τις αιτήσεις από τις μητέρες δικαιούχους του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2018 – 2019, ξεκίνησαν και οι αιτήσεις, για παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).
 
Έτσι ήδη από τις 14 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου μπορούν οι γονείς να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για την καινούργια χρονιά που ξεκινάει από την 1η Σεπτεμβρίου και τελειώνει στις 31 Αυγούστου της επόμενης χρονιάς.
 
Η ΔΚΕΠΠΑΚ λειτουργεί συνολικά 3 ΚΔΑΠ, δύο βάρδιες στην Κομοτηνή, (14:00 με 18:00 και 18:00 με 22:00) με δυνατότητα εγγραφής 100 παιδιών σε κάθε μία, και ένα ΚΔΑΠ στη Μελέτη στο οποίο μπορούν να γραφτούν 32 παιδιά.
 
Όπως σημείωσε η πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Νατάσα Λιβεριάδου, οι γονείς μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία τους, στην Κούλογλου 14, που λειτουργούν τις καθημερινές από τις 8:30 έως τις 14:30, για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους ή να πάρουν πληροφορίες για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.
 
«Είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα, επιδοτούμενο και οι γονείς δεν έχουν καμία επιβάρυνση» σημείωσε η κ. Λιβεριάδου, τονίζοντας πως δίνει το δικαίωμα στους, εργαζόμενους κατά κύριο λόγο, γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, όπου υλοποιείται το πρόγραμμα, ώστε να απασχοληθούν τις ώρες αυτές εποικοδομητικά.
 
Υπενθύμισε δε πως το πρόγραμμα το 2012, που είχε μονό αριθμό μαθητών και μία δασκάλα, αναδομήθηκε και πλέον έφτασαν τους 198 μαθητές και 11 απασχολούμενους, κάτι που δείχνει ότι οι γονείς έχουν δείξει εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα.
 
Να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα, λόγω καλοκαιριού, τα ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής μετακινούνται και αυτά τις πρωινές ώρες, επίσης για την βοήθεια των γονέων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.